REKLAMI GEÇ

Denizli tiyatroya doydu

Denizli tiyatroya doydu

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 30. sunu düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, Şehir Tiyatrosu’nun sergilediği ‘Duvarların Ötesi’ adlı kapanış oyunuyla sona erdi. Binlerce tiyatrosever, bir hafta süren festivalde inanılmaz bir seyir keyfi yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2014 Pazartesi, 17:20

Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali sona erdi. 30. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali bir hafta sürdü ve kent festival boyunca renkli görüntülere sahne oldu. Coşkulu bir şekilde başlayan ve sonlanan festival Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sergilediği ‘Duvarların Ötesi’ adlı kapanış oyunuyla sona erdi.

18 tiyatro ekibinin sergilediği 29 tiyatro gösterisinin yer aldığı festivalde; Acıpayam, Tavas ve Sarayköy’de de oyunlar sahnelendi. İran, Azerbaycan, Fas, Tunus ve Hollanda’dan gelen grupların sergiledikleri oyunlar farklı kültürlerin izleyiciye aktarılmasını sağlarken festival boyunca 300’e yakın tiyatrocu Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri oldu. Festival boyunca gerçekleştirilen atölye çalışmaları da festivele damga vurdu. 4 farklı tiyatro atölyesinin gerçekleştirildiği festivalde bu çalışmalara hem tiyatrocular hem de halk tarafından yoğun bir ilgi vardı. Özellikle Amerika’dan gelen “Sign Dance Collective’in düzenlediği “Tiyatrodan Dansa Danstan Tiyatroya” adlı atölye çalışması ön plana çıktı. Atölyeyi Pamukkale’de düzenlenen kısa bir performas ile noktalayan gruptan İsolte Avila ve Hollywood sanatçısı David Bower, şehrimize konuk olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Festivalin önemli gelişmelerinden birisi de, “Ses ve Diksiyon” atölyesi için Denizli’ye gelen İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Hülya Savaş’ın; 2014 yılı İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri çerçevesinde “En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü” kazandığını burada öğrenmesi oldu.

Festivalin bir diğer ilgi toplayan oyunu ise Genç Denizli Tiyatro Kulübü tarafından sahnelenen Çürük Elma isimli oyun oldu. Atilla Alpöge’nin yazdığı oyunun yönetmenliğini Hediye Uğan’ın yaptı. 20 kişilik ekibin sergilediği oyun izleyenlerin büyük beğenisini aldı.

Festivalin en keyifli atölye çalışmalarından bir diğeri ise “Kukla Yapım Atölyesi” oldu. Yapılan kuklaları ise “Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda” sergileniyor.
Festival Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sergilediği ‘Duvarların Ötesi’ adlı kapanış oyunuyla sona erdi. Turgut Özakman’ın yazdığı ve Sinan Küçüköz’ün yönettiği oyuna ilgi oldukça yoğundu. Oyunu Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve çok sayıda davetli izledi. Oyun sonunda izleyenler oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı.

ic

Festivale ilişkin görüşlerini aktaran Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ” Dünyada en uzun süre aralıksız devam eden amatör tiyatro festivali olma özelliği taşıyan etkinliğimizi keyifli bir şekilde sonlandırdık. Bu festival inanıyorum ki daha çok uzun yıllar devam edecek. Bu yıl 18 grup 1 hafta boyunca Denizlili tiyatro severlerle buluştu ve bir birinden güzel oyunlar sergilediler. Bu etkinlik insanlar arasındaki diyaloğu sağlıyor. Diller, dinler ve ülkeler arası ilişkileri güçlendiriyor. Denizli’nin kültür ve sanatla anılması için biz elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin sanata olan ilgisini artırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bize bu güzellikleri yaşatan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı