REKLAMI GEÇ

Cemal Süreya’nın üvey kızıyla canlı tablo çalışması

Cemal Süreya’nın üvey kızıyla canlı tablo çalışması

Denizlili Ressam Burcu Cunneen, “canlı tablo” çalışmasıyla kanser hastalarının yaşamından kesitler aktarıyor. Kanserin vücutta deforme ettiği bölgelere boyayla farklı bir görünüm kazandıran genç sanatçının emeği, çalışma sonunda canlı bir tabloya dönüşüyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2016 Cuma, 08:30

Ressam Burcu Cunneen, kanserle mücadeleye ve kanser hastalığına dikkat çekebilmek amacıyla “canlı tablo” çalışması gerçekleştiriyor. Bu konuda farkındalık yaratabilmenin çabası içinde olan Cunneen, son çalışmasının aşk şiirlerinin ünlü ismi şair Cemal Süreya’nın üvey kızı Gonca Sağnak ile gerçekleştirdi.

denizlili-ressam-canli-tablo-calismasini-cemal-sureyyanin-evuy-kuzuna-yapti-3

KANSERİN YÜZDEKİ HASARI
Ressam Burcu Cunneen’in çalışmasına manken olarak katılan Gonca Sağnak’ın dünyasını altüst eden rahadenizlili-ressam-canli-tablo-calismasini-cemal-sureyyanin-evuy-kuzuna-yapti-2tsızlığı 10 yıl önce damağında çıkan bir yarayla başlamış. Yapılan tetkiklerde cilt kanseri tanısı konulan Sağnak, 4 kez ameliyat geçirmiş. Kanser, yüzünün bir yarısını alıp götürmüş neredeyse. Hastalığın yüzünün sağ tarafında bıraktığı ağır hasar nedeniyle zaman zaman acıyan bakışların hedefi olan Gonca Sağanak, tüm cesaretini toplayıp canlı tablo olmak üzere oturmuş sandalyeye.

ATEŞTEN ELBİSE
Gonca Sağnak, boyama yapılacağı gün ateşten bir elbise giyerek çıktı ressam Burcu Cunneen’in karşısına. Elbisenin alt kısmındaki alevler, Sağnak’ın yaşadıklarının özeti gibi. Cunneen ise, kanserin ağır hasar bıraktığı yüz bölgesine rengarenk bir görünüm kazandırıp, yaşanılası bir hayatın izlerini yerleştiriyor.

“TEBESSÜMLE MUTLU OLUYORUM”
Proje’nin iki amacı olduğunu belirten Cunneen, “Kanserle savaşmak zorlu bir süreç. Buna bir de acıyan bakışlar eklendiğinde her şey çok daha zor oluyor. Canlı tablo projemin iki amacı var. Birincisi kansere dikkat çekmek. İkincisi de hastalık nedeniyle vücutları deforme olmuş insanları acınmaktan uzaklaştırmak. Acıma duygusu ile bakan insanlar, o resmi görünce hayranlık ve saygıyla bakıyor. Bu kişilerin yüzünde gördüğüm tebessüm beni çok mutlu ediyor” dedi.

denizlili-ressam-canli-tablo-calismasini-cemal-sureyyanin-evuy-kuzuna-yapti-1

AMERİKAN KANSER DERNEĞİ’NİN İLGİSİNİ ÇEKTİ
Gonca Sağnak’ın yakın dostu olan Denizlili Ressam Nuran Çağdaş Ören ise, projeyle ilgili olarak “Gerçekleşen canlı tablo şimdilerde tüm Türkiye’nin dilinde. Beklediğimizden çok ilgi geldi. Amerikan Kanser Derneği’nin ilgisini dahi çekti. Gonca Sağnak benim yakın dostumdur. Burcu Cunneen’da öyle. Canlı tablo projesinin de her zaman destekçisiyim. Şimdiler Gonca’nın tablosunun ardından herkes hayranlık ile bakıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı