REKLAMI GEÇ

Yunan’a Türkçe söyletecek festival

Yunan’a Türkçe söyletecek festival

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı 22 ülkeden 22 sanatçının katıldığı Türkçevizyon kortej yürüyüşü ile başladı. Bu yıl Türkçevizyon’a Yunanistan’ın da katılması dikkat çekti. Yunan sanatçı Nichosmichas, Türkçe şenliğinde “Sen Uzakta” isimli şarkıyı seslendirecek.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 10 Eylül 2014 Çarşamba, 19:11

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, bu yıl 5’incisi organize edilen Türkçevizyon Türkçe Şöleni için Denizli’ye gelen sanatçılar ilk olarak vali Abdülkadir Demir’i ziyaret etti. Ardından vilayet önündeki Atatürk anıtına çelenk konuldu.
Buradan Delikliçınar Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Katılımcılar, Denizli Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde yürüyüşü gerçekleştirdi.

ic

YUNANİSTAN DA KATILIYOR
Bu yılki Türkçevizyon’a katılan ülkeler arasında Yunanistan da var. Konuk sanatçıların bayraklarıyla yürüdüğü kortejde, Yunanistan bayrağı hem memnuniyet, hem de şaşkınlıkla karşılandı. Yunan sanatçı Nichosmichas, Türkçe şenliğinde “Sen Uzakta” isimli şarkıyı seslendirecek. Yunan sanatçıya gala gecesinde Türkiye’den 4 vokalist de eşlik edecek.

TÜRKÇE ŞÖLENİNDE NELER VAR?
Öte yandan Türkçe şöleninin yaşanacağı gala gecesine vatandaşların daha kolay ve rahat ulaşımı için tüm önlemler alındı. Festival kapsamında, konuk ülkelerin ve TRT sanatçılarının 11 Eylül’de Açık Hava Tiyatrosu’nda, 12 Eylül’de ise İncilipınar Parkı’nda sahne alacağı kaydedilirken, Türkçevizyon’un gala gecesi ise 13 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de Pamukkale’deki 2 bin yıllık antik tiyatroda gerçekleşecek. Aynı gün saat 16.00’dan itibaren ise Pamukkale’ye girişler ücretsiz olacak. Pamukkale ve beyaz travertenleri gezerek antik tiyatroya ulaşan Denizlililer ücretsiz olan gala gecesine katılabilecek. Vatandaşlar Pamukkale Antik Tiyatro’da ise 22 ülkeden Türkçevizyon’a katılan 22 sanatçının yanı sıra sevilen sanatçı Rafet El Roman ve Ezo’yu yine ücretsiz olarak izleme imkanına sahip olacak.

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK
Vatandaşların Pamukkale’ye daha kolay ulaşımı için de önlem alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin 6 ayrı noktasından beyaz cennete ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Bu kapsamda Saat 16.00’dan itibaren Çatalçeşme Oda Tiyatrosu, Kampüs KYK önü, eski öğretmenevi karşısı, Demokrasi Meydanı, Albayrak Meydanı ve Yenişehir Mahallesi muhtarlık önünden kalkacak ücretsiz otobüsler Türkçevizyon coşkusu yaşamak isteyen Denizlilileri Pamukkale giriş kapısına kadar götürecek. Otobüslerin önünde “Ücretsiz Pamukkale’ye gider” yazıları bulunacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı