REKLAMI GEÇ

DESAV kapanıyor mu?

DESAV kapanıyor mu?

Denizli Turizm Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı kapanıyor mu? Denizli’ye dünyaca ünlü sanatçılar getiren, kentin kültürel yaşamına önemli katkıları bulunan DESAV yarın genel kurul gerçekleştiriyor. Toplantının gündem maddelerinden biri de kapatma…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2015 Salı, 17:21

Denizli Turizm Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı, son 4 yıldır hiçbir etkinlik gerçekleştirmedi. Oysa DESAV, kentin kültürel yaşamına yıllarca hizmet etmiş önemli bir kurum. 

Ankara’da DEVA (Denizli Vakfı) adıyla kurulan vakıf, iflas edince dönemin Valisi Yusuf Ziya Göksu tarafından merkezi Denizli’ye alındı. Bir süre daha pasif kalan derneğin başkanlığına 2000 yılının Temmuz ayında Eski Denizli Belediye Başkanlarından Ziya Tıkıroğlu getirildi.
Tıkıroğlu başkanlığındaki DESAV yönetimi 2000’den 2010 yılına kadar birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü sanatçıları Denizlililerle buluşturdu.

Kenter Tiyatrosu, Genco Erkal, Rus Ordu Korosu, Suna Kan, Rus Balalayka Topluluğu, Fazıl Say, Üsküdar Musikî Cemiyeti, Antalya, İzmir, Borusan Flarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Flarmoni Orkestrası, Türk Silahlı Kuvvetleri Orkestrası, Gürer Aykal, Tan Sağtürk, Umut Akyürek, Kuğu Gölü Balesi, İdil Biret, İngiliz Swingle Singer (Ses Canbazları) Anjelika Akbar, Cihat Aşkın gibi birçok ünlü isim ve topluluk DESAV sayesinde Denizli’ye geldi.

Ziya Tıkıroğlu 10 yıl yürüttüğü vakıf başkanlığı görevini Temmuz 2010’da Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’ye devretti. İlmk yıl birkaç etkinliğe imza atan DESAV, daha sonra sessizliğe büründü. Herkes DESAV’ın neden artık etkinlik düzenlemediğini merak ederken üzücü haber geldi.

DESAV yarın Valilik toplantı salonunda genel kurul gerçekleştirecek. Genel kurulun gündem maddelerinden biri de kapanma. Eğer genel kurul kapatma kararı alırsa Denizli’de önemli çalışmalara imza atmış bir kurum tarih olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı