REKLAMI GEÇ

DESAV KURTULDU

DESAV KURTULDU

Denizli Turizm Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı(DESAV) Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Vali Şükrü Kocatepe’nin başkanlık ettiği genel kurulda, 3’te 2 çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle “Vakfın kapatılması” ile ilgili gündem maddesi görüşülemedi. Ancak genel kurula katılan üyeler, DESAV’ın faaliyetlerine devam etmesi yönünde karar aldı ve yeni yönetim ve disiplin kurulu üyeleri belirlendi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Ocak 2015 Perşembe, 11:12

Denizli Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen DESAV Olağan Genel Kurul toplantısına, 68 üyeden 34’ü katıldı.

Hasan Ergün’ün divan başkanı, İzzet Özer ile Şeref Hazer’in ise katip üye seçildiği genel kurulda, 1 yıllık yönetim kurulu faaliyet raporu ile denetleme kurulu raporu okunarak üyelerin ibrazına sunuldu. Gündemin 10. maddesini oluşturan “DESAV’ın kapatılması” konusu, genel kurulda 3’te 2’lik çoğunluk sağlanamadığı için görüşülemedi.

ic-1

“VAKIF KAPANMASIN”
Genel Kurula Başkanlık eden Vali Şükrü Kocatepe, “ Vakıf kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Denizli’ye çok güzel hizmetler sunmuş. Bugün biz gündemin 10. maddesini oluşturan vakfın dağılmasını değil, nasıl yeniden eski haline getirebilirizi konuşmalıyız. Vakfı dağıtmak kolay, ancak yeni bir vakıf kurmak zor ve binlerce liraya mal olacaktır. Vakfın 34 üyesi aynı heyecanla buraya koştuğuna göre, vakfı kurtarabiliriz” diyerek vakfın dağıtılmasını istemedi.

PAÜ DESTEĞE HAZIR
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, vakfın devam etmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

“HERKES ORTA SAHADA OLMALI”
Vakfa son dört yıldır başkanlık eden Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Vakfı bu hale getirenler yönetimi bırakıp kaçanlar. Ben dört yıldır vakfın başkanlığını yürüttüm. Ancak hiçbir faaliyette bulunamadık. İmkanlarımız yoktu. Ancak bugün herkes ahkam kesiyor. Saha kenarında çalım atmak kolaydır. Eğer vakfın faaliyetleri devam etsin istiyorsak, herkesin orta sahada olması ve elini taşın altına koyması gerekir” dedi.

ic-2

“BEN KAÇMADAN İSTENMEDİĞİM İÇİN GİTTİM”
Vakfa 10 yıl başkanlık eden Ziya Tıkıroğlu, DESAV yönetiminin 2000’den 2010 yılına kadar 170 sanat etkinliğini Denizli’ye getirdiğini belirterek, “Kenter Tiyatrosu, Genco Erkal, Rus Ordu Korosu, Suna Kan, Rus Balalayka Topluluğu, Fazıl Say, İdil Biret, İngiliz Swingle Singer, Anjelika Akbar gibi bir çok ünlü sanatçıyı Denizli’ye getirerek konser düzenledik. Ancak bunu yaparken çok zorlandık. Dilencilik yaptık. Birçok dostum ile aramız bozuldu. Bana ‘yine ne isteyecek?’ diye selam bile vermez oldular. Ancak ben yinede vakfın başkanlığını yürütmek isterdim veya onursal başkanı olarak destek vermek isterdim ancak, Denizli Belediyesi mekanımıza el koydu. Bir personelimizin maaşını veremez hale geldik. İstenmeyen adam ilan edildim. Ben bırakıp kaçmadım, istenmediğim için gittim” diye konuştu.

VAKIF DEVAM EDECEK
Yapılan konuşmaların ardından genel kurul DESAV’ın yeni yönetimini seçti. DESAV yönetimi, Denizli Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Odaları Birliği, PAÜ olmak üzere beş kurum temsilcisi ile işadamlarından Nihat Kömürcüoğlu ve Ahmet Gökşin’den oluştu.

Yorumlar

oral   -  Bağlantı 22 Ocak 2015, 14:19

Bu kadar yerin sorumlulugunu alan kisiler yogunluklarindan dolayi bu vakif simdi olmasa da baska zaman yine ayni tablo ile karis karisaya kalacak. Bu kadar kendini gostermek iyi midir bilmiyorum. Biraz bu islerler ilgili olanlar gelse goreve daha iyi

oral   -  Bağlantı 22 Ocak 2015, 14:16

Nereye gitsek neresi acilsa hep ayni insanlar: ticaret odasi,sanayi odasi,ticaret borsasi,esnaf odalari birligi.Teknokent acilir ayni isimler,vakif kurulur ayni isimler.Bu kisilerin kendi isleri var,oda isleri var,birde vakif islerine nasil vakit kal

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı