REKLAMI GEÇ

Ege Aşıklar Denizli’de buluşacak

Ege Aşıklar Denizli’de buluşacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı’nın 4.sü düzenlenecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2014 Cumartesi, 14:50

Aşıklık geleneğinin yöremizde de gelişmesi, yaygınlaşması için düzenlenen Denizli 4. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı 29 Nisan’da başlayacak. 2 gün sürecek olan Uluslararası Aşıklar Bayramı’na 26 halk aşığı katılacak.

Denizli 4. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı ile ilgili bilgiler veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı,” 29-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Denizli 4. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirilecek. Aşıklık geleneği kültürümüzün temel taşlarından birisidir. Halk sanatının, edebiyatının ve folklorunun en temel dinamiklerinden olan aşıklık geleneğinin yaşatılması açısından son derece önemlidir” dedi.

Kopuz, saz, bağlama tellerinin Türkçe’nin özünü yansıttığını vurgulayan Otaklı, tüm Denizli halkını davet ederek şunları söyledi:
“Bu geleneğin gelecek kuşaklara aktarılması ve milli kültürün kalıcılığı açısından büyük önem arz etmektedir. Aşıklar Bayramı’na Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve Türk Dünyası’ndan 26 halk aşığı katılacak. Aşık ve aşıklık edebiyatının değişmez gösterilerinden olan atışma ve dudak değmez ile hem çalıp hem de atışma yapılacağı sanatlarını icra edecekler. 29 Nisan Salı saat: 20:30’da Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda başlayacak olan Denizli 3. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı 30 Nisan Salı günü saat 20:30’da Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda devam edecektir. Etkinliğimiz ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı