REKLAMI GEÇ

Eserlerini ayrımcılık ve nefret söylemine karşı yaptılar

Eserlerini ayrımcılık ve nefret söylemine karşı yaptılar

Avrupa Birliği, Türkiye, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın finansman desteği, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) ve İtalya’da faaliyet gösteren Lunaria Derneği’nin işbirliği ile düzenlenen “Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat Projesi”nde, üretilen eserlerde ayrımcılık ve nefret söylemine dikkat çekildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2015 Pazartesi, 17:12

Sivil toplum örgütleri arasında diyaloğu güçlendirmek, sanatsal ve kültürel faaliyetler ile farkındalık yaratmak, sivil katılımın güçlenmesine katkı ve Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimin gelişmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat Projesi” tamamlandı.

17 Ekim 2014’te açılış toplantısıyla start alan proje kapsamında Denizli’de 17-24 Ocak 2015 tarihleri arasında atölye çalışması gerçekleştirildi. UPSD ile Lunaria Derneği’nin belirlediği atölye çalışmasına Dario Agrimi, Bozkaya Aldaş, Irmak Dönmez, Burçin Erdi, Claudia Giannuli, Mustafa Karyağdı, Pınar Partanaz, Deniz Sağdıç, Barış Sarıbaş, Antonella Spada, Füruzan Şimşek, Ahmet Yeşil ile konuk sanatçılar Bahri Genç, Tijen Şikar ve Turan Büyükkahraman katıldı. Sanatçılar, eserlerinde her türlü ayrımcılık ve nefret söylemine karşı tematik çalışmalar gerçekleştirdi.

Bu çalışmada üretilen eserler 2-10 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da, 22-29 tarihleri arasında  Pamukkale Üniversitesi Sergi Salonu’nda, 5-9 Haziran tarihleri arasında bir alışveriş merkezinde açılan sergiyle sanatseverlerin beğenilerine sunuldu.

Ayrıca proje kapsamında; her türlü ayrımcılık ve nefret söylemi mücadele temalı panel düzenlendi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Dans Topluluğu, Dünya Türküleri Topluluğu ve İstanbul’dan gelen konuk sanatçıların katkılarıyla dans gösterisi sunuldu.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı