REKLAMI GEÇ

Eskiyle yeni Kızılcabölük’deki sergide buluşacak

Eskiyle yeni Kızılcabölük’deki sergide buluşacak

Denizli’nin el dokuması tekstil ürünleriyle ünlü Tavas’a bağlı Kızılcabölük Mahallesi önemli bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2019 Pazartesi, 16:19

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kızılcabölük Mahallesi’nde açılan ve 15 kursiyerin katıldığı ‘Elde Türk İşlemeleri’ kursuna katılan kursiyerlerin yaptığı eserlerle sandıktan çıkan ninelere ait eserler sergide buluşacak.

Kızılcabölük Mahallesi’ndeki Göznuru Kurs Merkezi’ndeki sergi 6 Kasım’da saat 14.00’de ziyarete açılacak. Eski ve yeni tekstil ürünleri İle kursiyerler tarafından yapılan eserlerin sergileneceğini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kaptan, “Kızılcabölük Mahallemiz önemli bir sergiye ev sahipliği yapacak. Sergimizde 15 kursiyerin 360 saat boyunca aldıkları eğitimle yaptıkları ‘Elde Türk İşlemeleri’ ve mahalle sakini yaşlıların annelerinin sandıklarından çıkan tekstil ürünleri sergilenecek” dedi.

Serginin “Sandıktan Günümüze Motifler” sloganıyla açılacağını da dile getiren Kaptan, Sergi 6 Kasım’da saat 14.00’de yapılacak törenle ziyarete açılacak. Geçmişle gelecek arasında köprü olacağını düşündüğümüz bu sergimizle özellikle gençlerimizi kültürümüzü, tekstil geçmişimizi anlatmak istiyoruz. Geçmişte atalarımızın kullandığı renklerin, desenlerin, ilmik ilmik işlenen ürünlerin unutulmamasını istiyoruz. İki müdürlük olarak ortak bir etkinliğe imza attık. Sergimizin herkesin görmesini umut ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı