REKLAMI GEÇ

Festival sona erdi

Festival sona erdi

Denizli Belediyesi’nin bu yıl 25’incisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, sona erdi. Binlerce tiyatrosever, 5 gün süren festivalde tiyatroya doydu.

/ DENİZLİHABER / 1 Haziran 2009 Pazartesi, 17:08

Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği 25. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali 5 gün sürdü ve kent festival boyunca renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde, Moldova’dan Teatrul Dramatik De Stat Pentru Tineret, Gürcistan’dan Kutaısı Youth Theatre, Kocaeli’den Merdiven Tiyatro Grubu, Ankara’dan Yaşasın Tiyatro Genç Oyuncular Sahnesi, Kosova’dan Yeşeren Kabera, Yunanistan’dan Dionysos Tiyatrosu, Denizli’den Yaşam Tiyatrosu, Tiyatro PAHOY, PEV Koleji Drama, Tiyatro Kulübü ve İstanbul Müzikali, Isparta’dan HEM Tiyatro Topluluğu, Hollanda’dan Youth Theatre, Romanya’dan Studıdul Teatr ve Bulgaristan’dan Melport Tiyatrosu oyunlarını sergiledi.
Bu yılki festivalde, 8’i yerli 15 tiyatro grubu, kentin 9 farklı merkezinde oyunlarını sergiledi. Çocuklara yönelik tiyatro oyunları da festivalde yer alarak parklarda çocuklarla buluştu. Yüzlerce çocuk, oyunları seyretmek için parka koştu. Yaklaşık 1 saat süren oyunlarda çocuklar doyasıya eğlendi.
Festivalde, çocuk oyunlarının yanında yetişkinlere yönelik oyunlarda izleyiciyle buluştu. Kosova’dan Yeşeren Kabera Tiyatrosu’nun Hap Şurup Hapşu oyunuyla başlayan festivalin son perdesinde İstanbul Müzikali Tiyatro Grubu Tabib’ül Curcuna oyununu sahnelendi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki oyuna ilgi büyüktü. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci’yle, Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan ve başkan yardımcısı Şamil Çınar da oyunu izlemeye gelenler arasında yer aldı. 2 perdeden oluşan ve yaklaşık 2 saat süren oyun, uzun süre ayakta alkışlandı. Başkan Zeybekci, oyun sonrası, oyun yazarı, yönetmen ve oyunculara paket verdi.
Bu yılki festival de ayrıca tiyatro sanatının gelişmesine yönelik toplantılar, paneller ve söyleşiler de düzenlendi. Tiyatro sanatına gönül verenler, bu organizasyonlara katılarak görüş alış verişinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı