REKLAMI GEÇ

Galeri Eve’den Marmaris çıkarması

Galeri Eve’den Marmaris çıkarması

Denizli’nin köklü resim atölyelerinden Atölye EVE, Marmaris sergisiyle ilgi topladı. Yönetimini, kurucusu Öğretmen Arife Yılmaz’ın sürdürdüğü atölye resim çalışanlarından oluşan sergi, Marmaris Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan kokteylle sanatseverlere merhaba dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2016 Salı, 14:23

Denizlili sanatçı ve atölye müdavimleri tarafından Marmaris Belediye Kültür Merkezi sergi salonunda açılan sergide yaklaşık 50 resim sergilendi. Öğrenci, kursiyer ve hobi çalışanı toplam 19 katılımcının resimlerine yer verildi. Atölye sürdürücüsü Arife Yılmaz’ın resimlerinin de yer aldığı serginin 18 Kasım 2016 tarihine kadar açık kalacağı bildirildi.

Sergide yer bulan resimler yağlıboya tablolardan oluşuyor. Daha çok peyzaj, obje ve portrelerin konu edildiği resimlerde, femine tonlardan oluşan bir renk zenginliği hakim. Her katılımcının iki resminin yer aldığı sergiye 19 atölye müdavimi resimleriyle katkı verdi. Sergide resmi yer alan katılımcıların biri erkek, kalan tümü kadınların resimlerinden oluşuyor.

marmaris-eve-sergi-1

Sergi açılışına, Kültür Evi sanat eğitimi hocalarının yanı sıra Kanal D’nin popüler dizisi “Vatanım Sensin” oyuncularından Hakan Salınmış katıldı.

Kokteyl açılışını yapan Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, Denizli’den gelip Marmaris’te sergi açarak sanat faaliyetlerine katkı sağladıkları için Arife Yılmaz ve ekibine teşekkür etti. Sanatın kendileri için önemli bir kültürel faaliyet unsuru olduğuna dikkat çeken Öner, özellikle kadın sanatçıların eserlerinden oluşan böyle bir seriyi açmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Bu girişimin burada kalmaması gerektiğini ve devamının önümüzdeki bahar aylarında Denizli Günleri formatında sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, tüm sanatçılara olduğu gibi, kapılarının Denizlili sanatçılara da açık olduğunu ve onları sergi yapmak üzere Marmaris’e davet ettiklerini söyledi.

marmaris-eve-sergi-3

Resimleri ve sergiyle ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Arife Yılmaz ise, resim sergisi olarak bu yıl ikinci kez Marmaris’e geldiklerini açıkladı. İlk olarak 2015 yılı sonbaharında Marmaris Belediye Kültür evinde sergi açtıklarını belirten Yılmaz, “Biz atölye olarak Marmaris’i çok seviyoruz. Modern, sanattan anlayan, çağdaş insanların yaşadığı, tertemiz bir turistik ilçemiz. Belediye Başkanımız ve tüm Belediye personeli olarak her zaman sanatçıya gereken değeri veriyorlar. Biz çok şey istemeyiz. Sanatımıza verilen değere bakarız. Onu da Marmaris’te yeterince buluyoruz” dedi.

marmaris-eve-sergi-2

Marmaris Belediyesi’ne ait Kültür evi, Marmaris’in eski meyve-sebze hal binası. Belediye tarafından restore edilip hizmete açılan yapı iki katlı, avlu sistemine uygun bir mimariye sahip. Alt katı sergi sakonu, yönetim ofisleri ve yiyecek-içecek hizmet bölümü olarak ayrılmış. Üst katı ise çeşitli sanat eğitimlerinin verildiği atölye sınıfları olarak düzenlenmiş. Tiyatro, sinema, heykel, resim, fotoğraf, müzik, bale gibi on temel sanat alanında eğitim veriliyor.

Marmaris Belediyesi Kültür Evi’ndeki sergi salonunda 19 atölye katılımcısı tarafından hazırlanan sergi sanatseverler tarafından mesai saatleri içinde, 18 Kasım 2016 tarihine kadar gezilip görülebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı