REKLAMI GEÇ

Genç Denizli Tiyatro Kulübü perdelerini açtı

Genç Denizli Tiyatro Kulübü perdelerini açtı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü, yeni sezona perdelerini “Türkmen Düğünü” adlı oyun ile açtı. Genç Denizli Tiyatro Kulübü, her hafta ücretsiz sahneleyeceği iki oyun ile izleyicileriyle buluşacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2015 Salı, 12:23

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü yeni sezona merhaba dedi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda sergilediği Türkmen Düğünü adlı oyun ile perdelerini açan Genç Denizli Tiyatro Kulübü, Türkmen geleneğini devam ettiren iki aile arasındaki kız isteme ve düğün hikayesini sahneye taşıdı.

Ali Yürük’ün kaleme aldığı, Hediye Ugan’ın yönetmenliğini yaptığı Türkmen Düğünü adlı tiyatro oyunu örf ve adetlerin yeniden hatırlanıp, geçmiş zamanın türküleri eşliğinde neşeli ve coşkulu bir Türkmen düğününü anlatıyor. İzleyenleri eğlendiren ve kimi zaman duygulandıran Türkmen Düğünü adlı ücretsiz tiyatro oyunu tiyatro severlere unutulmaz bir gece yaşattı. Usta tiyatroculara taş çıkaran Genç Denizli Tiyatro Kulübü öğrencilerinin sergilediği oyun izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

genc_denizli_tiyatro_ic

ANADOLU MOZAİĞİNİ ANLATAN BİR OYUN
Oyunun yönetmeni Hediye Ugan, “Türkmen Düğünü, eski örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi anlatan kız alma, gelin alma, kına gecesi, erkek kınası, düğün ve tam anlamıyla Anadolu mozaiğini anlatan bir oyun. Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü’nün geçen sezonun kapanış oyunu olarak sergilediği Türkmen Düğünü bu yıl açılış oyunu olarak tiyatro severlerin beğenisine sunuldu. Yeni dönemde yeni çalışmalarımız ile izleyicilerimiz ile buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

genc_denizli_tiyatro_icc

OYUNLAR ÜCRETSİZ SAHNELENİYOR
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü, kasım ayında her hafta iki oyun ile izleyicilerin karşısına çıkacak. Her hafta cuma ve pazar günü Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda saat 20.00’de ücretsiz olarak sahnelenecek oyun programları şöyle:

“13 Kasım Cuma Söz Sende, 15 Kasım Pazar Japon Kuklası, 20 Kasım Cuma Çatlaklar Oteli-1, 22 Kasım Pazar Türkmen Düğünü, 27 Kasım Cuma Çatlaklar Oteli-1, 29 Kasım Pazar Japon Kuklası.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı