REKLAMI GEÇ

GESAM 51. sergisini Denizli’de açtı

GESAM 51. sergisini Denizli’de açtı

Bu yıl kuruluşunun 30. yıldönümünü kutlayan Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM), Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 51. sergisini Denizli’de açtı. Sergide, GESAM üyesi 40 sanatçının yağlıboya, suluboya, baskı teknikleri ile yapılmış tabloları yer aldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2016 Cumartesi, 13:08

Denizli, Antalya, Ankara, Kütahya gibi çok sayıda sanatçının üye olduğu GESAM, “Türkiye Sergileri”nin 51.sini Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açtı.

denizli-gesam-sergi-ic
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen serginin açılışına Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, GESAM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nezih Demirten ile GESAM sanatçıları katıldı.

denizli-gesam-sergi-ic-2

HÜZÜN KARŞILIYOR
GESAM üyesi 40 sanatçının, yağlıboya, suluboya, baskı çalışmaları yer aldığı sergide sizi, Antalya’dan katılan Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Alaattinli ressam Selahattin Demir’in Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerin pusu kurması sonucu şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan’ın ninesi Dilber Çelikcan’ın suluboya portesi karşılıyor. Hemen yanında ise sanatçının, 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciası tablosu yer alıyor.

denizli-gesam-sergi-ic-1

KÜTAHYA’NIN RENKLERİ GÖZ KAMAŞTIRDI
Sergiye Ankara’dan katılan ressam Nagihan Özdemir, Kütahyalı Geleneksel El İşi ve Sim Sarma Ustası Hatice Tabakoğlu’nun, renkli Osmanlı kaftanını giyerek açılışa katılması, renkli görüntülere sahne oldu. Protokol üyelerinin de dikkatini çeken Nagihan Özdemir’in sergiye katılım belgesini ise Vali Şükrü Kocatepe verdi.

Fikir ve sanat eserlerinin telif hakkını korumak amacıyla kurulan ve Türkiye’de tek meslek birliği olan GESAM üyelerinin açtığı sergi, 30 Ocak Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı