REKLAMI GEÇ

Girişimcilik sahneye taşınıyor

Girişimcilik sahneye taşınıyor

LİYAKAT Derneği, Denizli Genç İş Adamları Derneği ve Denizli Rotary Kulübü tarafından ortaklaşa yürütülen, “Yarın İçin Girişimcilik Sahnede – Engel Hiçbir Yerde” projesi kapsamında dernek oyuncularının sahnelediği tiyatro oyunu izleyici ile buluşturuyor. Oyun, 8 Nisan Cuma günü Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2016 Salı, 11:06

Türkiye’de ilk kez çocuklar için ‘Çocuk girişim atölyesi’, gençlere yönelik, ‘Girişimcilik Okulu’ ve engellilere yönelik ‘Liyakat Akademi’ ile eğitimleri verilen proje LİYAKAT üyelerinin sahnelediği tiyatro oyunu ile hiç tiyatroya gitmemiş engelliler ve sanatseverler bir araya geliyor. Oyunu engelliler ücretsiz izleyebilecek. Denizli Rotary Kulübü’nden talep etmeleri halinde ücretsiz servis imkanı da sağlanacak.

LİYAKAT üyelerinin performans göstereceği tiyatro oyunu, 8 Nisan Cuma günü Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Yunus Emre Gümüş tarafından yazılan, Sibel Erdenk tarafından yönetilen ve LİYAKAT üyeleri Liz Sarda, Şela Habif, Yeşim Gencer tarafından sahnelenen oyun Denizlili sanatseverler ile buluşacak. Oyunda, komşu oldukları halde birbirine yabancı üç genç metropol kadınının, komik ve trajik varoluş mücadelesini konu alan; kadınların, erkeklerle ve yaşamla baş etme yöntemlerini mizahi ve vurucu bir dille anlatan oyundan elde edilen gelir proje kapsamında engelliler yararına kullanılacak.

degiad-tiyatro-ic

GİRİŞİMCİLİKLE KATMA DEĞER YARATILMALI
Oyun ile ilgili bilgi veren DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sözkesen, “Günümüzde gençler- kadınlar-engelliler ve hatta çocuklar girişimci ruh-fikir ve eylemleriyle ülkemizde katma değer yaratmalıdır. Girişimcilik toplumun her kesiminin hayatına yön verecek, gençler için kariyer yolculukları yaratacak, engellilerin yeni yaşam kurmalarına vesile olacak ve ülke geleceği için yeni vizyonlar ortaya çıkaracaktır. LİYAKAT Derneği ve Denizli Rotary Kulübü ile birleşerek oluşturduğumuz bu projeyi çok önemsiyoruz. Projenin bu aşamasında amacımız hem sanatsal bir etkinlik ile engelli arkadaşlarımızı buluşturmak hem de onlara yararlı olacak bazı çalışmaların ilk adımlarını atmak” dedi.

GENÇLERİN VE ENGELLİLERİN İSTİHDAMI ÖNEMLİ
Ekonomik kalkınmanın bir ülkenin geleceğinde çok önemli yer tuttuğunu ifade eden Denizli Rotary Üyesi Mürüvet Algümüş ise, “Rotary olarak gençlerin, engellilerin istihdamına, eğitimlerine önem veriyoruz. Bu amaç ile farklı projeler geliştiriyoruz. LİYAKAT ve DEGİAD ile birlikte yürütmeye başladığımız projemiz kapsamında gençlerimize, çocuklarımıza ve engellilerimize girişimciliği aşılamak için çaba harcıyoruz. Bu proje kapsamında elde edilen gelir engelli arkadaşlarımızın hayatında farklılık yaratmak için kullanılacak. Eğitimler, kariyer imkanları, girişimcilk ile ilgili eğitimler ve seminerler gerçekleştirilecek. Amacımız hayatın her anında olmaları için aracı olmak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı