REKLAMI GEÇ

Gökyüzünden Türkiye Manzaraları Sergisi

Gökyüzünden Türkiye Manzaraları Sergisi

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı ve Denizli Şubesi tarafından düzenlenen “Gökyüzünden Türkiye Manzaraları” konulu fotoğraf sergisi, Forum Çamlık Alışveriş Merkezinde açıldı. Sergide 27 il, 34 ilçe ve 54 beldenin havadan çekilmiş 175 fotoğrafı bulunuyor.

/ DENİZLİHABER / 1 Mart 2012 Perşembe, 12:48

Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, serginin açılışında yaptığı konuşmada, THK’nın havacılık alanında önemli faaliyetleri gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye’nin havadan görüntülenmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

THK Genel Başkan Yardımcısı İsmet Kayhan ise THK’nın geçmişten günümüze kadar havacılık alanındaki faaliyetleriyle beğeni topladığını söyledi. THK olarak havacılığın her dalında varlık gösterdiklerini belirten Kayhan, “Gençlerimize havacılık alanında eğitim veriyor, onları geleceğe hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra, ülkemizin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin il il, ilçe ilçe havadan fotoğraf ve film çekimlerini yaparak, DVD’lerini hazırlıyoruz. Ülkemizi havadan görüntülememizin amacı, tarihi, doğal ve turistik güzelliklerini gözler önüne sermek, turizme katkı sağlamak” dedi.

THK’nın sosyal ve ekonomik yönden Türkiye’ye büyük katkılar sağladığını ifade eden Kayhan, “Türkiye bir uçak üretim merkezi olacak. Türkiye aynı zamanda uçak ve helikopterlerin bakım merkezi olarak hizmete verecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yamaç paraşütü pilotu Orhan Özgülbaş’ın Çok Hafif Hava Aracı sınıfına giren Motorlu Yamaç Paraşütü ile çektiği 175 fotoğrafın bulunduğu sergi açıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Özgülbaş, fotoğrafların 50 ile 2 bin 500 metre arasında irtifalara çıkılarak çekildiğini anlattı. Sergi için 4 yılda 90 bin kilometre yol kat ettiklerini anlatan Özgülbaş, “27 il, 34 ilçe ve 54 beldeye giderek 390 uçuşta toplam 220 saat çekim yaptım. Bu sergimizde 10 bin fotoğraf arasından seçilen 175 tanesini halkımızla paylaşıyoruz” dedi. Sergi, 4 Marta kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı