REKLAMI GEÇ

HASAT ZAMANI GELDİ

HASAT ZAMANI GELDİ

Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü’ nün geleneksel hale getirdiği ve Denizli halkının her yıl merakla beklediği Hasat Zamanı isimli halk oyunları ve halk müziği şöleninin bu yıl 11.’si düzenlenecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2015 Çarşamba, 08:45

Bu yıl 11.’si yapılacak olan Hasat Zamanı Müzikali 9 Haziran 2015 Salı günü Denizli EGS Park Kongre ve Kültür Merkezi’nde Saat 20:30’da başlayacak.

150 kişinin görev alacağı bu şenlikte yurdumuzun çeşitli yörelerinin halk oyunları ve halk müziği örnekleri sergilenecek.

Herkese açık, ücretsiz olan bu şenliğe Denizlilileri davet eden Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Tevfik Tan, “Kulübümüzün kuruluş amaçlarından biri atalarımızdan bize miras kalan Türk halk oyunlarının geniş kitleler tarafından tanınması, korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak. Diğer taraftan kendi kültürüne sahip çıkan, örf, adet, gelenek ve göreneklerine duyarlı, manevi duyguları gelişmiş, sigara, alkol, kumar, uyuşturucu madde ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı bir gençlik yetiştirmeyi de hedefliyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli festival ve etkinliklere katılan Tan Halk Oyunları Topluluğu, güzel yurdumuzu yurt dışında başarıyla temsil etmenin haklı gururunu yaşıyor” dedi.

Uluslar arası halk oyunları festivallerinin aranılan ekibi olan Tan Halk Oyunları Topluluğu en son Ağustos 2014’te Belçika’nın Namur şehrinde yapılan Uluslararası Halk Oyunları Festivali’nde en iyi dans ve en iyi kostüm dalında birincisi seçilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı