REKLAMI GEÇ

HAYRİ DEV COŞTU, COŞTURDU

HAYRİ DEV COŞTU, COŞTURDU

UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazineleri Aday Listesi’ne aldığı köy çalgıcısı Hayri Dev üç telli sazıyla, besteleriyle ve ekibiyle PAÜ’ye konuk oldu.

/ DENİZLİHABER / 17 Aralık 2009 Perşembe, 17:20

PAÜ Folklor ve Edebiyat Kulübü tarafından Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hayri Dev konseri büyük ilgi gördü. Hayri Dev ile ilgili kısa bir filmin ardından, Folklor ve Edebiyat Kulübü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Arslan açılış konuşması yaptı. Doç. Dr. Arslan şöyle konuştu: “Bölgemizin önemli kültür değerlerinden biri olan Hayri Dev, sadece Denizli bölgesinde müzik yapan sıradan bir insan değil. Sadece çaldığı müzik aletlerini kendisi yapan biri de değil. Binlerce yıllık Türk kültür sürecinin en bozulmamış örneklerinden biridir. Üç telli tırnak curalarıyla bu ezgilerini sürdüren ve ünü Avrupa’ya ulaşmış, yaşayan bir kültür sigortamızdır. Kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve yaşatmak için Hayri Dev’i üniversitemiz öğrencilerine tanıtmak istedik.”
Açılış konuşmasının ardından Hayri Dev ve ekibi yöresel çalgıları ve türküleri ile salonu dolduran yüzlerce öğrenci tarafından sık sık alkışlandı. Öte yandan ekip üyelerinden bir kişinin, oyun havalarına oynayarak eşlik etmesi de konseri görsel bir şölene dönüştürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı