REKLAMI GEÇ

HEYKELCİLER TRİPOLİS’İ GEZDİ

HEYKELCİLER TRİPOLİS’İ GEZDİ

Bu yıl beşincisi düzenlenen Taş Heykel Kolonisi sanatçıları, Pazar tatilini Tripolis ve Küp şaraplarına yaptıkları gezi ile değerlendirdiler. Sanatçılara Tripolis’te kazı ekibi rehberlik ederek kent hakkında bilgi verdi. Küp şarapları ziyareti ise öğle yemeği ve akşama kadar devam eden eğlenceyle sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2015 Pazartesi, 11:08

Türkiye’nin sayılı heykel buluşmalarından olan Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi sanatçıları, her Pazar düzenlenen çevre gezisini bu hafta Tripolis, Buldan ve Küp Şarapları ziyaretiyle değerlendirdiler.
Sabahın erken saatlerinde yola çıkan sanatçı ekibi, önce Tripolis’i gezdi, ardından Buldan Festivali’ni izledi, günün geri kalanında ise Küp Şarapları’nın Mahmutgazi’deki fabrikasına konuk oldu.

İlk durak Tripolis antik kenti oldu.Kazı ekibinden yüksek lisans öğrencisi Mehmet Aksu’nun rehberliğinde yapılan gezide, Aksu kentin kuruluş tarihi ve kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ekipte yer alan görevliler tarafından sanatçılara Tripolis çalışmalarını özetleyen İngilizce broşürler hediye edildi. Lycus Vadisi’nin önemli antik yerleşmelerinden olan Tripolis kenti ve kazı ekibi çalışmalarına sanatçılar büyük ilgi gösterdi.

Tripolis gezisini Buldan ziyareti takip etti. Buldan Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Buldan Festivali alanına gelen sanatçı grubu, özgün Buldan dokuma ürünlerinin bulunduğu mağaza ve sergileri gezdiler. Daha sonra ünlü Evliyazadeler Konağı’nı ziyaret ederek burada alışveriş yapıp dinlendiler.

ic-1

Gezinin son durağı Küp Şarapları’nın Çal Mahmutgazi mahallesindeki üretim fabrikası oldu. Burada geç saatlerde öğle yemeği yiyen heykel sanatçıları, sonraki saatlerde fabrikanın üretim, dinlendirme ve mahzen bölümünü gezerek şarap üretimi ve tekniği hakkında bilgi aldılar.

ic-2

Sanatçılar akşamın ilerleyen saatlerinde otellerine döndüler. 11 Mayıs-11 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi bu yıl beşinci kez düzenleniyor. Kolonide 10 ülkeden 10 sanatçı heykel yontuyor. Ayrıca Polonya ve Kostarika’dan iki yabancı asistan sanatçılara yardımcı olarak çalışıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı