REKLAMI GEÇ

İbrahim Cinkaya’dan Hatıra Türküleri albümü

İbrahim Cinkaya’dan Hatıra Türküleri albümü

Denizli ekonomisine ihracatla katma değer yaratan, istihdam sağlayan Faber Mermer’in kurucusu İbrahim Cinkaya, Türk Halk Müziği’nde de iş dünyası kadar başarılı olduğunu gösterdi. Faber Doğaltaş’ın Bodrum Mağazası açılışında bağlama resitali veren tecrübeli işadamı, dostları için bir de “Hatıra Türküleri” albümü yaptı.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 2 Şubat 2015 Pazartesi, 12:53

İşadamı İbrahim Cinkaya, mermer sektöründeki işlerini oğulları Yasin ve Yavuz Cinkaya’ya devrederek hobilerine daha çok zaman ayırmaya başladı. Bunlardan birisi de bağlama çalmak ve türkü söylemek. Bağlamasını eline alan Cinkaya, stüdyoya girdi ve “Hatıra Türküleri” ismini verdiği bir CD albümü yaptı.

10 TÜRKÜLÜK ALBÜM
Albümde; Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını, Al Fadimem, Çarşambayı Sel Aldı, Hoyda Yarim Hoyda, Ayva Çiçek Açmış, Hastane Önünde İncir Ağacı, Tepside Tepsi Fındıklar, Siyah Makaramda İpliğim ve Zeynebim Var mı Bu Güzellik Soyunda isimli türküler yer alıyor. Albümün sonunda ise Efe Güngör’ün seslendirdiği Harmandalı bulunuyor.

BODRUM’DA RESİTAL
Bu arada Faber Doğaltaş’ın Bodrum’daki taş marketin açılışına katılan tecrübeli işadamı, akşam yemeğinde bir grup Denizlili gazeteciyle yemekte buluştu. Israrlar üzerine bağlamasını eline alan İbrahim Cinkaya, mini bir konser verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı