REKLAMI GEÇ

İşitme engelliler tiyatro ile buluşuyor

İşitme engelliler tiyatro ile buluşuyor

Denizli’de faaliyet gösteren Cezve Tiyatro Derneği, İşitme Engelliler Derneği ile yaptığı işbirliği çerçevesinde, oyunlarını işitme engellilerin de izleyebileceği şekilde sahneye koyuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2015 Pazar, 10:56

Amatör tiyatro topluluğu olarak 15 yıldır faaliyet gösteren ve 2011’den itibaren de çalışmalarını Cezve Tiyatro Derneği adı altında sürdüren ekip, “Sanat Herkese Ulaşmalı” adlı sosyal sorumluluk projesine imza attı.

İŞİTME ENGELLİLER DERNEĞİ’NDEN TAM DESTEK
Tiyatro Cezve, sahneye koyduğu oyunlarını bir yıldır işaret dili ile de destekleyerek, tiyatroyu işitme engelliler için de izlenebilir bir sanat etkinliği haline getirdi. Denizli İşitme Engelliler Derneği Türk İşaret Dili Birimi’nin desteğini alan ekip, oyunlarını sunmaya devam ediyor.

PROJEYE ŞEHİR DIŞINDAN DA İLGİ BÜYÜYOR
Tiyatro Cezve Derneği’nin kurucusu ve genel sanat yönetmeni Rıza Gedikoğlu, gördükleri ilgiyle birlikte çalışmalarını il dışına da taşıdıklarını belirterek, “Denizli merkezde oyunları bu şekilde sergileyerek yola çıkmıştık. Ama ilçelerinden ve farklı şehirlerden de projemiz ilgi görmeye başlayınca, oyunlarımızı başka sahnelere de taşımaya karar verdik. Bu kapsamda; Bozkurt, Nazilli, Antalya ve Afyon’daki dernekler ile kurumların daveti üzerine, buralarda 10’dan fazla oyunu işaret dili destekli olarak sahneye koyduk” dedi.

İŞİTME ENGELİ TİYATROYA ENGEL OLMAKTAN ÇIKIYOR
Sahnenin sağ tarafında, işaret dili destekli şekilde sunulan oyunlar sayesinde, sanat etkinliklerinin herkese uyarlanabileceğinin örneğini verdiklerini anlatan Gedikoğlu, işitme engelini tiyatroya engel olmaktan çıkardıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı