REKLAMI GEÇ

“Kim kime dum duma”

“Kim kime dum duma”

Denizli’de 38 yıldan bu yana Cem Karaca, Moğollar, Barış Manço sentezinde müzik yapan Hurşit Çakır, toplumdaki bozulma ve yozlaşmadan esinlenerek, 3 yılda hazırladığı ‘Kim Kime Dum Duma’ parçasına klip çekti.

/ DENİZLİHABER / 4 Ocak 2010 Pazartesi, 16:54

Kentin tarihi evlerinde, Ege ve Denizli şivesini kullanarak iki günde çekim çalışmaları tamamlanan klipte, 6 dansçı da görev aldı. Doğma büyüme Denizlili olduğunu, müzik eğitimini Fransa’da aldığını belirten Besteci ve Anadolu Folk Rock Sanatçısı Hurşit Çakır, “Denizli’de bir zamanlar insanlar, komşularının dertleriyle dertlenir, sevinçleriyle mutlu olurdu. Kültürümüz, değerlerimiz çok önemliydi. Büyüğe saygı, küçüğe sevgi her şeyin önündeydi. Şimdi anlık değişen ülke gündemi, insanlardaki yozlaşma ve tepkisizlik nedeniyle kim kime dum duma durumuna geldik. Aynı apartmanda yaşayanlar, birbirlerini tanımaz hale geldi. Apartmanlara kimin girip kimin çıktığı belli değil. Kim kime dum duma olduk. Bir zamanların Denizlisindeki komşuluk, dostluk, kardeşlik ilişkilerini çok özlüyorum. İnsanların birbirine güvendiği, karşılıklı sevgi ve saygının olduğu günleri arar hale geldik. Bu olumsuzlukları gördükten sonra klibini çektiğim şarkımı bestelemeye başladım. 3 yıl üzerinde çalıştığım parçamda Denizli şivelerini de kullandım” dedi.

En fazla tıklanan klip
Klibin çekimlerinin tamamlanmasından sonra, internet sitelerine 4 dakikalık klibi gönderdiğini belirten Hurşit Çakır, “Sanal alem de ‘Kim Kime Dum Duma’ klibim çok fazla ilgi gördü. İnsanların büyük bölümü benim gibi dostluk ve kardeşlik duygularına çok fazla hasretmiş. Milyonlarca insanımızın duygularına klibimle tercümanlık yaptım. İnsanlarımızın toparlanıp kendine gelmesi için benim klibim gibi bir çalışmaya ihtiyaç varmış. Çektiğim klip internette dolaşmaya başlayınca, bir anda insanların ilgisini çektim. Klibim, en çok tıklanan klipler arasına girdi. Türkiye’nin birçok ilinden konser teklifleri de almaya başlardım” dedi.

2005 yılında da ‘Yeter Ayrılık’ Bestesine Çardak Acı Göl’de klip çektiğini belirten Çakır, “38 yıllık müzik hayatımda eğlenceden çok, insan ilişkileri, var olan değerlerin unutulmadan korunması, yerel şivemizin ulusal kültüre yansıtılması için 80 şarkı besteledim. 5 yıl önce klibini çektiğim Yeter Artık bestemi de ortak değerimiz olan Barış Manço anısına yazıp, kamera önüne geçmiştim. ‘Garip bir garip’, ‘Oy derbeder’ ve ‘Anlatsam sana’ gibi bestelerimle de ismimi duyurdum. Bugüne kadar ilçe ve beldelerde düzenlenen 20’den fazla festival ve etkinlikte sahne alarak bestelerimle sanatseverlerle bir arada oldum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı