REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük el dokumaları İstanbul’da sergilendi

Kızılcabölük el dokumaları İstanbul’da sergilendi

Kızılcabölük’ün el dokuması ürünleri, İstanbul’da yapılan 4. Geleneksel Altıneller El Sanatları Festivali’nde sergilendi.

/ DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2009 Çarşamba, 16:10

Türkiye’de yaşayan el sanatlarının korunmasına ve tanıtılmasına yönelik olarak düzenlenen Altıneller El Sanatları Festivali, Taksim Gezi Parkı’nda yapıldı. 10-20 Ağustos tarihleri arasında ziyaretlere açık tutulan stantlarda sergilenen el sanatı ürünler, gezenler tarafından büyük bir ilgi ile incelendi.

Ahşap oyma, bakırcı, çinici, sedefkâr, yemenici, ehramcı, gümüşçü, ipek dokuma, işlemeci, yazmacı, giysili bebek, Oltu taşı, peştamalcı, bastoncu, ebru, semerci, tarakçı, tesbihçi, battaniyeci, çömlekçi, bıçakçı, çizmeci gibi el sanatı ustaları, bu sene 4’üncüsü gerçekleştirilen Geleneksel Altıneller El Sanatları Festivali’nde yer aldı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Kızılcabölük Belediyesi, el dokuması malzemeleri ve ürünleri ile festivale katıldı. Kızılcabölüklü Dokumacı İsmail Makav’ın Taksim Gezi Parkı’na kurduğu el dokuma tezgahında ürettiği el dokumaları, görenleri hayran bıraktı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organize ettiği bu festivale bu yıl da davet edildik. El sanatı olma özelliği taşıyan ürünlerin sergilendiği bu festivalde, el sanatı ustaları da sanatlarını ortaya koyarak izleyenlere aktardılar. Biz de ürettiğimiz bir dokuma tezgahı ve çıkrığımız katıldık. El dokuması ürünlerimizi de sergileme fırsatı bulduk. Arkadaşımız İsmail Makav Kızılcabölük dokumalarını orada tanıttı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı