REKLAMI GEÇ

Koloniye 143 heykeltıraş başvurdu

Koloniye 143 heykeltıraş başvurdu

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek Uluslararası Taş Heykel Kolonisi, 2 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Koloniye katılmak için 43 ülkeden 143 heykeltıraş başvuruda bulundu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2016 Perşembe, 15:35

İlki Kömürcüoğlu Mermer tarafından 2011 yılında düzenlenen, 2014 yılından itibaren Denizli Büyükşehir belediyesi’nin de destek verdiği Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’ne ilgi giderek artıyor. Bu yıl için 43 ülkeden 143 heykeltıraş, koloniye katılmak için başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirmede, çalışma yapmak üzere Denizli’ye gelecek 8 heykeltıraş belirlendi.

denizli-heykel-kolonisi-6-duzenleniyor-3

Bu yıl 2 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 6. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi ile ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan vekili Ali Değirmenci, Kömürcüoğlu Mermer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, basın toplantısı düzenledi.

denizli-heykel-kolonisi-6-duzenleniyor-4

Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, her yıl başvuruda bulunan heykeltıraş sayısının arttığını belirterek, “Bu yıl için 43 ülkeden 143 sanatçı 192 projesi ile başvuruda bulundu. Koloni jürisi, yaptığı değerlendirmede 8 ülkeden katılacak 8 heykeltıraşı seçti. İki kişi daha seçebilirdik, ancak biz seçmek için değil, gerçekten doğru ve Denizli’nin sanatına katkı koyacak projeleri seçtik. Bu yaptığımız koloniler aslında sanat olayının başlangıcıydı ve başardığımıza da inanıyorum. Hedefimizde önümüzdeki yıllarda fabrikamızı yeni yapılacak yere taşımak ve bu alanı yeni bir kültür kompleksine dönüştürmek yer alıyor” dedi.

denizli-heykel-kolonisi-6-duzenleniyor-1

Yapılan heykellerin sadece Denizli’de değil, ülke genelinde sergilendiğine dikkati çeken Kömürcüoğlu, heykel kolonisinde Atatürk anıtlarının yapıldığını bunların Mersin Adliyesi’nde ve Denizli Tugay’ında sergilendiğini, bugüne kadar 14 Türk, 32 yabancı heykeltıraş katıldığı kolonide 46 heykel yapıldığını sözlerine ekledi.

denizli-heykel-kolonisi-6-duzenleniyor-2

Denizli’nin sanata duyarlı bir kent olduğunu kaydeden Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci de, “Denizli antik kentleri ile turizm şehri yolunda. Heykel kolonisi ise Denizli’nin sanatına farklı bir nefes katacak. 2 Haziran’da çalışmalar tamamlandığında eminim güzel eserler paylaşmış olacağız. Bu etkinliğin ise her zaman devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

HEYKEL KOLONİSİNE KATILACAK SANATÇILAR
Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’ne bu yıl katılacak heykeltıraşlar ve ülkeleri şöyle:
Adriano Ciarla- İtalya
Cinzia Susanne- İsviçre
Jhon Gogaberishvilli-Gürcistan
Kadriye İnal- Türkiye
Pedro Ania- İspanya
Serhii Sbitnev-Ukrayna
Sequoyah Aona-USA
Ana Maria Negara- Romanya

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı