REKLAMI GEÇ

KORODA KİMLER YOK Kİ

KORODA KİMLER YOK Kİ

Rahip, imam ve rahibelerin yanı sıra öğretmenden serbest meslek mensubuna kadar geniş bir kitlenin oluşturduğu Antakya Medeniyetler Korosu Denizli’de konser verecek. Güney Ege Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun düzenlediği konser, 24 Ekim Cumartesi günü EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2015 Perşembe, 15:04

Denizli, farklı bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Güney Ege Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun davetlisi olarak 24 Ekim Cumartesi günü Denizli’ye gelecek olan Antakya Medeniyetler Korosu, Kongre ve Kültür Merkezi, Vali Münir Güney Salonu’nda Denizlililere konuk olacak.

Denizli için önemli bir organizasyon hazırladıklarını dile getiren Güney Ege Sanayici ve İşadamları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar, hem koro hem de organizasyona ilişkin bilgiler verdi.

MEDENİYETLER ARASINDA KÖPRÜ OLUŞTURUYOR
Antakya Medeniyetler Korosu’nun, Antakya’da yaşayan üç semavi dine mensup rahip, rahibe, imam ile denizli-gesifed-medeniyet-korosu-icöğretmen, öğrenci, kuyumcu ve serbest meslek mensuplarınca oluşturulduğunu dile getiren Salgar, “Koro, dünyada halen var olan güzellikleri herkesle paylaşıp, insanlığa yeni ufuklar açıp, bizleri doğruya ve güzelliğe çekip, medeniyetler arasında köprü oluşturarak, evrensel bir dil olan müzikle bir arada tutmayı hedeflemektedir. Memleket topraklarında, yüzyıllardır çok çeşitli kültürel yapıların bir arada yaşamalarının ürünü olarak, karşılıklı sevginin, saygının ve hoşgörünün yaşam tarzımız olduğunu bütün dünyaya örnek olarak gösteren ve bununla övünen Türkiye’nin, bu övüncü, memleketin her köşesinde gerçek kılması, hepimizin ortak özlemidir” dedi.
Gültekin Okay Salgar, hoşgörünün en çok tahrip olduğu, terör nedeniyle kardeşliğin, zenginliklerin, değerlerin yara aldığı bugünlerde müziğin evrensel dilinde buluşma çağrısı yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı