REKLAMI GEÇ

Küçük Amal yarın Denizli’de

Küçük Amal yarın Denizli’de

Suriyeli mülteci çocukların yaşadığı zorlukların dünya gündemine taşınması amacıyla tasarlanan 3,5 metre uzunluğundaki kukla “Küçük Amal”, Gaziantep’ten başlayan İngiltere yolculuğunda yarın Denizli’den geçecek. Küçük Amal Denizli’de çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle karşılanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2021 Pazartesi, 13:34

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın ve Kültür Yöneticisi Recep Tuna’nın Türkiye yapımcıları olduğu, Suriyeli sığınmacı bir kız çocuğunu simgeleyen 3,5 metre boyundaki Amal adlı kuklanın Gaziantep’ten Manchester’a uzanan 8 bin kilometrelik yolculuğunda yedinci durak Denizli oluyor.

Küçük Amal’ın yolculuğu 3 Ağustos Salı günü Pamukkale Travertenleri ve Denizli Kaleiçi Çarşısı ziyaretleriyle devam edecek.

Saat 10.00’da UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pamukkale Travertenleri’nden geçecek ve doğanın sunduğu güzellikleri keşfedecek. Ardından saat 21.00’de Kaleiçi Çarşısı içinde oluşturulan ve kendisi gibi yolu Türkiye’den geçmiş mültecilerin fotoğraflarının yansıtıldığı sergiyi gezecek. Sarı Denizaltı Sanat İnisiyatifi ve Rast Minus Tasarım Topluluğu’nun birlikte düzenlediği serginin küratörlüğünü Yücel Tunca üstleniyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliklere her yaştan izleyici davetli olacak.

Küçük Amal’ın Türkiye rotası Gaziantep, Adana, Tarsus, Mersin, Bozkır (Konya), Antalya, Pamukkale ve Denizli’nin ardından Selçuk, Urla, İzmir’de devam edecek ve 8 Ağustos’ta Çeşme’de son bulacak.

Yorumlar

Denizlili   -  Bağlantı 2 Ağustos 2021, 23:34

Kendi çocuklarımız dururken, SMA’lı bebeklerimiz dururken bize ne Suri bebelerden…Keyifleri iyi merak etmeyin.Bayramda gidip geliyorlar ülkelerine. Mülteci dramı arıyorsanız bankamatik ve sosyal hizmetler önlerine bakın. Suriyeli değil Sürüyeli

Denizlili   -  Bağlantı 2 Ağustos 2021, 23:13

o çocuk dedğiniz mülteciler günü gelecek büyüyecek. Yeterli eğitimi alamadıkları gibi topluma da adapte olmadan şehirlerimizin içine karışacaklar ya da kendi kurtarılmış bölgelerini kuracaklar. Vakit yakınken kendi ülkelerine dönsünler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı