REKLAMI GEÇ

Kuşlar yuvalandı

Kuşlar yuvalandı

Denizli’de, DOÇEV’in, 1999 yılında kuşları barındırmak ve sayılarını artırmak amacıyla başlattığı çalışma ile ağaçlara 2 bin 500 adet kuş yuvası asıldı.

/ DENİZLİHABER / 23 Eylül 2009 Çarşamba, 17:07

DOÇEV (Doğa ve Çevre Vakfı) Müdürü Tarık Pilevne, asılan yuvaların kuşlarla dolduğunu, kuş yuvası asmaya devam edeceklerini söyledi. Kuşların sağlıklı bir ekosistemin en iyi göstergesi olduğunu anlatan Pilevne, onların insanlarca zararlı sayılan böcek, yaprak biti ve parazit gibi canlıları tüketerek, biyolojik baskı unsuru oluşturduğunu söyledi. Kuş yuvası asarak insanlara doğa ve hayvan sevgisi aşılamak istediklerini söyleyen Vakıf Müdürü Pilevne, “Yuvaları asarken kuşların korunmasını hedefliyoruz. Kuş yuvası asmak, insanlarda doğa sevgisini yaratmayı amaçlayan küçük bir eğitim çalışması. Yuvalar kuşlar tarafından da sevildi. Hiç boş yuvamız yok. Önümüzdeki dönemlerde periyodik aralıklarla yuva asmaya devam edeceğiz” dedi.

Okul bahçelerine de asıldı
Kuş yuvalarını özellikle okul bahçelerindeki ağaçlara, parklara, bahçelere ve Vakıf tarafından oluşturulan ormanlarda ağaca dönüşen fidanlara astıklarını anlatan Pilevne, “Kuşlar yörede sık bulunan ve çam ağaçlarına zarar veren çam kese böceğini de yok ediyor. Yuvalar, insanlara doğal dengenin korunması, avlanarak ve yaşam alanları bozularak nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılan kuşların korunması gerektiğini de anlatıyor. Yuva astığımız ağaçları da özenle seçiyoruz. Bu yuvaların insanlar tarafından korunması, içindeki kuşların rahatsız edilmemesi de çok önemli. Vakıf olarak özellikle okullarda doğa ve çevre ile ilgili verdiğimiz eğitimlerde doğal hayatın korunması ile ilgili bilgiler de veriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı