REKLAMI GEÇ

LAFOT’tan “Kırmızı” temalı sergi

LAFOT’tan “Kırmızı” temalı sergi

Denizli’nin fotoğraf sanatı üzerine etkili gruplarından Laodikya Fotoğraf Topluluğu (LAFOT), 2019 yılının ilk sergisini, anlamlı bir tarih olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde açtı. Sergide kırmızı öne çıktı, tema da bu olgu üzerinde yoğunlaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2019 Cumartesi, 10:14

Laodikya Fotoğraf Topluluğu (LAFOT), 37 sanatçının objektiflerine yansıyan 65 fotoğrafı sanatsevenlerin beğenisine sundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına CHP Denizli Milletvekilleki Kazım Arslan ve Teoman Sancar ile çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışında davetlilere seslenen LAFOT Kurucusu ve Sorumlusu Zeki Akakça, 37 sanatçının 65 eserini görücüye çıkardıklarını belirterek, açılışın 8 Mart gibi anlamlı bir günde yapılması nedeniyle de kadına şiddet ve kadın istismarına dikkat çekmeyi de amaçladıklarını söyledi.

Akakça, “Bu sergi ile topluluk, fotoğrafı ulaşılamaz olmaktan çıkarıp, sevdirmek ve herkesin fotoğraf çekerek zamana not düşebileceğini göstermek istemektedir. Çünkü fotoğraf belge, bilgi ve kanıttır. Bu üç değer estetik ile buluşturulup fotoğrafçı tarafından yorumlandığında ise sanat ortaya çıkmaktadır. Denizli’de fotoğrafa merakı olan fotoğrafı seven herkesi kırmızı fotoğraf sergisine davet ediyoruz. Sergi 9 ve 10 Mart 2019 Cumartesi-Pazar günleri de ziyarete açık olacak” dedi.

CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan ve Teoman Sancar’ın konuşmalarının ardından serginin açılış kurdelasını kadın sanatçılar kesti.

Davetliler sergiyi büyük bir ilgi ile gezdi, sanatçılar eserleriyle ilgili bilgi paylaştı.

Sergi, 14 Mart 2019 Perşembe gününe kadar gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı