REKLAMI GEÇ

MEHMET SELÇUK, YETİŞTİRECEK

MEHMET SELÇUK, YETİŞTİRECEK

Denizli Anadolu Lisesi resim öğretmeni, karikatürcü Mehmet Selçuk,”Karikatür Sanat Atölyesi” adı altında karikatür kurslarına Ekim’de başlıyor.

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2009 Cuma, 16:45

Atölye çalışmalarında; karikatür çizim teknikleri ve malzeme uygulamaları, karikatür tarihi, portre karikatür, karikatür yarışmaları, karikatürcü ve mizah yazarlarıyla imza ve söyleşiler, belgesel film ve videolar (Ustalarla söyleşiler), sergiler ve konferanslar yer alacak. Hafta sonlarında (Çocuk ve Yetişkin Grubu) haftada iki, ayda sekiz saat olarak verilecek derslerin sonunda öğrencilere sertifika da verilecek.

Yirmi altı yıldır karikatür çizen karikatür yarışmalarında sayısız ödül kazanan ve kişisel sergiler açan Selçuk “Karikatür sanatı eğitim sürecinde çok önemli bir yere sahiptir. Öğrencilerde düşünme, algılama, anlama, fark etme, yaratıcılıklarını ve hayal gücünü harekete geçirme gücünü geliştirir. Öğrenciler eleştirme, eleştiriye açık olma, özeleştiri yapabilme, sorunları görebilme ve bu sorunlar için çözüm üretme konularında gelişirler” dedi.

Atölye kurslarına katılmak isteyenlerin daha ayrıntılı bilgi için; Yaprak Kitapevi’ne başvurabileceklerini ve kayıtlarını yaptırabileceklerini söyleyen Selçuk “Amacım;
Denizli’de karikatür sanatına olan ilgiyi artırmak ve Denizli’yi tüm Türkiye’de örnek bir
il haline getirmek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı