REKLAMI GEÇ

MEHTER TAKIMI’NDAN PAMUKKALE’DE KONSER

MEHTER TAKIMI’NDAN PAMUKKALE’DE KONSER

Denizli Belediyesi Mehter Takımı, Pamukkale Kocaçukur’da konser verdi.

/ DENİZLİHABER / 19 Nisan 2010 Pazartesi, 18:42

Denizli Belediyesi Mehter Takımı, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale’de, yerli ve yabancı turistlere konser verdi. Denizli Belediyesi Mehter Takımı’nın Pamukkale Kocaçukur mevkisinde verdiği konseri, turistler ilgiyle izledi. Yerli ve yabancı turistler, Pamukkale’de Mehter Takımı ile birlikte objektiflere poz verdi.
Turistler, konser sonunda Mehter Takımı’nı uzun süre alkışlayarak, gün içinde yaşadıkları bu sürprizden duydukları memnuniyeti ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Turizm Haftası dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Dünyanın en güzel turizm beldesi olan, dünyada eşi benzeri olmayan UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri’nde, dünyanın ilk ve en eski ordu bandosu olan Mehter Takımı’nın konserini izledik. Bilhassa gelen turistler ilgiyle izledi. Mehter Takımı tüm dünyanın, dünya halklarının önünde eğildiği bir mehter takımıdır” diye konuştu.

Denizli için bu yılki turist beklentisine ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Korkmaz, “Bu yılın ilk üç aylık döneminde bölgemize gelen turist sayısındaki artış, oran olarak 2009’a göre Antalya’da yüzde 25’lerdeyken, Denizli’ye gelen turist sayısında yüzde 40’lara yakın bir artış olmuştur. Bu artış bizi memnun etmiştir” dedi.

Halk oyunları gösterisi de vardı
Kutlama programı kapsamında, Mehter Takımı’nın konserinden sonra, Denizli Belediyesi Pahoy Halk Oyunları Ekibi, gösterilerini sundu. Kalabalık bir turist grubu tarafından da ilgi ile izlenen halk oyunları ekibi büyük bir beğeni topladı. Turistler, halk oyunları ekibiyle fotoğraf çektirdi ve gösterileri de kameraya kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı