REKLAMI GEÇ

Mimar Boz’dan Gördüklerim Çektiklerim sergisi

Mimar Boz’dan Gördüklerim Çektiklerim sergisi

Mimar Süleyman Boz, 30 yıllık arşivinden seçtiği fotoğrafları beğeniye sundu. Boz’un “Gördüklerim… Çektiklerim” ismini verdiği sergi, Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açıldı. Sergi, 19 Kasım’a kadar açık kalacak.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2015 Cumartesi, 10:04

Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’ndaki serginin açılışına CHP Denizli milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa ve çok sayıda davetli katıldı.

suleyman_boz_fotograf_sergisi-ic

CHP Milletvekili Melike Basmacı, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Denizli’nin sanata muhtaç bir il olduğunu söyledi. Basmacı, “Denizli’mizin kültüre ihtiyacı olduğu önemli günlerden geçiyoruz. Çünkü kültürün doğaya rağmen dimdik ayakta durma hakkı olduğunu, sanatın ise bir insanın ‘bende varım’ demek olduğunu unutan, kendini her şeyi yapabilir zanneden başkanlarla, yöneticilerle, valilerle yönetiliyoruz. Ama herkesin şunu bilmesini istiyorum: Kültür demek Denizli, Laodikya, Hierapolis demek” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ali Şanlıer ise, Mimar Süleyman Boz’un mesleğinin yanında Denizli’de sanata katkı koyanlardan olduğunu belirterek, çalışmalarında başarılar diledi.

Mimar Süleyman Boz da, 30 yıl boyunca çektiği fotoğrafların arasından seçtikleriyle bu sergiyi açtığını ifade ederek, “Sergide 60 büyük boy, 40 küçük boy fotoğraf olmak üzere toplam 100 eserimiz bulunuyor. Buradaki fotoğraflar 30 yıl boyunca dikkatimi çeken doğa, insan portesi, şehir ve ülke gibi karelerden oluşuyor” dedi.

Boz, sergide bulunan fotoğrafların satışa sunulduğunu, elde edilecek gelirin DEKEV’e bağışlanacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı