REKLAMI GEÇ

Ödüllü Yunus Emre Şiir Yarışması düzenleniyor

Ödüllü Yunus Emre Şiir Yarışması düzenleniyor

Denizli İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması nedeniyle ödüllü Yunus Emre Şiir Yarışması düzenleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Eylül 2021 Cuma, 10:35

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması nedeniyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı ve Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildi.

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Yunus Emre ve Türkçe Yılı anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında “Denizli Yunus Emre Şiir Yarışması” düzenledi.

Yarışma, insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik ve barış kavramlarının sade Türkçe ile işlendiği, yeni ve özgün şiirler yazılmasının teşviki amacıyla il düzeyinde düzenleniyor.

Başvurular, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne şahsen yapılacak, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Yarışmanın son katılım tarihi ise, 12 Kasım 2021 Cuma günü saat: 17.00.

Değerlendirme sonucunda 1. olan yarışmacı 1 adet Cumhuriyet altını, 2. olan yarışmacı 1 adet yarım altın, 3. olan yarışmacı 1 adet çeyrek altın ile ödüllendirilecek.

Mansiyon ödülü olarak 3 kişiye Pamukkale ve Hierapolis Örenyeri Gezi Konsepti takdim edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı