REKLAMI GEÇ

Osmanlı arşivleri uzmanı Yazar Muzaffer Çetin kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Osmanlı arşivleri uzmanı Yazar Muzaffer Çetin kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Osmanlı Arşivleri Uzmanı, Araştırmacı yazar Muzaffer Çetin (56), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Çetin, bugün memleketi Beyağaç’ta toprağa verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2021 Cuma, 13:12

Denizli’nin yetiştirdiği değerlerden olan, araştırmacı-yazar, Başbakanlık (Şimdiki adıyla Cumhurbaşkanlığı) Osmanlı Arşivleri’nde uzman olan Muzaffer Çetin (56) dün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu, PAÜ Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz yıl emekli olduktan sonra memleketi Beyağaç’a yerleşen, burada çiftçilik yapmaya çabalayan Muzaffer Çetin, geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Araştırmacı-Yazar, Gazeteci İbrahim İmamoğlu, Araştırmacı Yazar Ali Yıldız ile birlikte Denizli Tarihi’ne büyük eserler kazandırmıştı. Tarih çalışmalarına belge hizmeti sunan, PAÜ’lü akademisyenler dahil, bütün kesimlere “bilgi paylaştıkça çoğalır” anlayışı içinde belgeler sunan, Denizli tarihine her yönü ile büyük katkıları olan Muzaffer Çetin, dün akşam saatlerinde Beyağaç’ta geçirdiği kalp krizi sonrası Cerrahi Hastanesi’ne, oradan da PAÜ Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların bütün müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Evli ve 4 çocuk babası olan Muzaffer Çetin, Denizli ile ilgili birçok proje hazırlığı içerisinde bulunuyordu. Cenazesi bugün Beyağaç ilçesinde pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen törenle verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı