REKLAMI GEÇ

Özay Gönlüm anısına konser

Özay Gönlüm anısına konser

Denizli Belediyesi, Özay Gönlüm’ün ölümünün 10. yılında, anma konseri düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2010 Cuma, 18:45

Denizli Belediyesi, ölümünün 10. yılında sanatçı Özay Gönlüm için anma konseri düzenledi.
Türkiye’nin tanıtımı kapsamında 9’u Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın 23 farklı ülkesinde Türk Halk Müziği Konseri veren ve 4 bine aşkın halk ezgisini besteleyerek halk müziğine büyük hizmet veren Özay Gönlüm’ü, yakınları ve sevenleri ölümünün 10. yılında yalnız bırakmadı.

Denizli Belediyesi’nin Belediye Sanat Merkezi’nde düzenlediği anma konserine, Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile sanatçının çok sayıda seveni katıldı. Konser öncesi, ünlü sanatçının hayatını konu alan sinevizyon gösterimi yer aldı. Denizli Belediyesi Konservatuvar Sanatçılarından Yeşim Dağlı, Gönlüm’ün birbirinden güzel eserlerini yöresel şiveyle seslendirdi. Özay Gönlüm’e gönül verenler, hep bir ağızdan türkülerle sanatçıya eşlik etti. 2 bölümden oluşan konserin 2. bölümünde ise Konservatuvar Sanatçılarından Hakan Eyiden sahne aldı. Eyiden, Özay Gönlüm’ün seslendirdiği eserlerin bir bölümünü Gönlüm hayranları için seslendirdi.

Başkan Zeybekci ve Vali Yardımcısı Erdoğan, konser sonrası sanatçılara çiçek sundu. Başkan Zeybekci, ünlü sanatçı Özay Gönlüm’ün Ege Bölgesi ve özellikle Denizli’nin tanıtımında büyük emeği olduğuna dikkat çekerek, “Sanatçımızı ölümünün 10 yılında saygıyla anıyoruz. Denizli Belediyesi olarak sanatçımız için anma konseri düzenledik. Sevenleri bir hayli fazla olduğu için salon almadı. Bir sonraki anma yılında daha büyük mekanlarda etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi. Vali Yardımcısı Erdoğan da, kendisinin Denizlili olmadığını ancak böyle bir sanatçıya sahip olduğu için Denizlililere gıptayla baktığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı