REKLAMI GEÇ

Özay Gönlüm Hayranı Amerikalı

Özay Gönlüm Hayranı Amerikalı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destek verdiği TÜTAP projesi sayesinde ülkemize gelen ABD’li sanatçı Scott Wilson’un bir Özay Gönlüm hayranı olduğu ortaya çıktı. TÜTAP’ın Denizli evresinin çekimlerine katılan Wilson, Kızılcabölük’te Gönlüm’ün yarenini andıran bir gitarla müzik ziyafeti verdi.

/ DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2009 Salı, 19:46

TÜTAP (Türkiye Tanıtma Platformu) Kızılcabölük’e uğradı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destek verdiği projenin Denizli ayağı, Kızılcabölük’te yapılan çekimlerle sona erdi. Yapılan çekimler TRT kanallarında ve yabancı kanalların aktüel-gezi programlarında yer alacak.
TÜTAP Başkanı Fikret Yıldız’ın yönettiği çekimlerde, Denizli’de yapılan Türkçevizyon Festivali’nde gönülleri fetheden Amerikalı Sanatçı Scott Wilson da yer aldı. Sanatçı programın sunuculuğunu yapıyor ve Türkçe şarkılar seslendiriyor.
TÜTAP Başkanı Fikret Yıldız, “TÜTAP (Türkiye Tanıtma Platformu) adından da anlaşılacağı gibi ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak çalışmalar yapmak amacı ile oluşturulan bir sivil toplum hareketidir. Türkiye’miz kültürel, sanatsal, tarihsel bir miras zenginliği ile yüksek turizm potansiyeli olan, coğrafi ve iklimsel özelliklerin yanı sıra farklı kültürleri bünyesinde barındıran bir konumdadır. Bu özelliklerimizi yurt dışında en iyi şekilde tanıtarak, daha fazla turistin gelmesini sağlamak amacı ile yurt içinde ve dışında çeşitli faaliyetler, etkinlikler, reklamsal çalışmalar yapılmakta ve bu çalışmaların birçoğu devletimizin belli oranlarda sağlamış olduğu maddi kaynaklar tarafından karşılanmaktadır. Ülkemizin turizm açısından ziyaret edilecek ve tatil yapılacak birçok merkezi olmasına ve son yıllarda turizm sektöründeki gelişmelere rağmen, hak ettiği potansiyele ulaşamadığı da bizlerin arzu etmediği bir gerçektir. Her şeyi devletimizden ve onun sağlamış olduğu imkânlardan beklemenin dışında, ülkemizin tanıtımına sivil toplum kuruluşlarının da kendi yaratmış oldukları imkan ve projelerle katkı sağlamaları, bu çalışmalarını gerektiğinde makul oranlarda resmi mercilerle de paylaşmalarının doğru olacağı kanaatindeyiz. Bizler TÜTAP olarak bu düşüncelerle yola çıktık. Yapacağımız çalışmalarının neticesinde yurt içinde ve dışında ülkemizin tanıtımına sağlayacağımız her türlü katkı bizleri mutlu edecektir” dedi.
TÜTAP Başkanı Fikret Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destek verdiği bu proje kapsamında, 15 ilde çekimler yapılacağını, bu çalışmanın yabancı TV’lerde de yayınlanacağını belirtti. Yıldız, “Müzik Yapım faaliyetlerim devam etmekte olup 2009 yılında kurduğum Türkiye Tanıtma Platformu ise ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak için bazı projeler hazırlamaktadır. Bu projelerden bu yıl içerisinde gerçekleştireceğimiz ABD’li sanatçı Scott Wilson’un sözü ve müziği şahsıma ait olan ‘Canım Türkiyem’ isimli esere çekilecek klip ile Türkiye Tanıtım Projesi’nin çalışmalarına devam etmekteyim” dedi.
Kızılcabölük’te doğal ve tarihi mekanlarda yapılan çekimlerde, Ahmet Sami Uslu Çamlığı, Söğüt Önü, Çakır Oluk, Hanefi ve Ahmet Paralı Müzesi ve Heraklies Hieronu kullanıldı.
Kızılcabölük sokaklarında, el dokuması atölyelerinde yapılan çekimlerde, ekip, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Özay Gönlüm hayranı olan ve Özay Gönlüm’ün ‘Yaren’ine benzeyen 3’lü gitarıyla dikkat çeken ABD’li Sanatçı Scott Wilson, sıcakkanlı ve sevecen tavırları ve çat pat konuştuğu Türkçesi ile sempati uyandırdı. Projede yer alan Selda Yıldız, Kızılcabölük’ te olmaktan memnun olduklarını, özellikle değer verdikleri sanatçı Özay Gönlüm’ ün memleketi olan Kızılcabölük’ü ve Kızılcabölüklüleri tanımış olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu da ekibi ağırlamaktan ve önceden planlanan bu çekimin tamamlanmış olmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Başkan Uslu, özellikle bölge turizmi için gelecekte çok önemli bir görevi üstlenecek olan Heraklies Hieronu’ nun tanıtımına büyük katkısı olacak bu programı yapan ekibe teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı