REKLAMI GEÇ

Özay Gönlüm, yarışma ile yaşatılacak

Özay Gönlüm, yarışma ile yaşatılacak

Kızılcabölük Belediyesi, Denizli Belediyesi Özay Gönlüm Konservatuvarı ve Kızılcabölük Eğitim Kültür Vakfı, Özay Gönlüm’ün eserlerini yaşatmak amacıyla, Özay Gönlüm Türküleri Amatör Ses Yarışması düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2009 Salı, 17:36

Kızılcabölük Eğitim Kültür Vakfı, Kızılcabölük Belediyesi ve Denizli Belediyesi Özay Gönlüm Konservatuvarı, ‘Özay Gönlüm Türküleri Amatör Ses Yarışması’ düzenledi. Kızılcabölüklü Sanatçı Özay Gönlüm’ü ve eserlerini yaşatmak amacıyla düzenlenen yarışma, 29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Kızılcabölük Festivali etkinlikleri çerçevesinde yapılacak. 10-17 yaş arası ve 18 yaş üzeri olmak üzere, iki kategoride düzenlenecek olan yarışmanın ön elemeleri, 24 Mayıs’ta yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, 23 Mayıs’a kadar, Kızılcabölük Belediyesi ya da Kızılcabölük Eğitim ve Kültür Vakfı’na başvurmaları gerekiyor. Yarışmaya katılmak isteyenler, Kızılcabölük Belediyesi’nin 626 20 02 ve Kızılcabölük Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 242 23 38 numaralı telefonlarından bilgi alabilecekler.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, yetenekli gençlerin ve çocukların farkında olmak, onlara kendilerini tanıtma imkanı vermek ve onları belediye olarak desteklemenin en önemli hedeflerinden biri olduğunu söyledi. Uslu, “Bu yarışma, bu hedefimize ulaşmakta bizim için bir adım olacak. Beldemiz, çok zengin bir kültüre ve geleneğe sahip. Bu zenginliklerden biri de Özay Gönlüm. Özay Gönlüm, yöresel eserler üzerinde çalışmasına rağmen, tüm Türkiye’nin gönlünde taht kurmuş ve yediden yetmişe herkesin sevgisini kazanmış bir gönül adamıdır. O’nun türkülerinden oluşan bu yarışmayla, kendisini de bir kere daha rahmetle anacağız” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı