REKLAMI GEÇ

Özgürlüğü tuvale yansıttı

Ressam Hüseyin Yıldırım, Açı Sanat Galerisi’nde “Söylemin adı özgürlük” adı ile 12. kişisel sergisini açtı. Yıldırım, resimlerinde, özgürlüğün simgesi olarak gördüğü kapı, kuş ve ağaç objelerini ön plana çıkartıyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Kasım 2008 Çarşamba, 01:00

Denizli’nin seçkin sanat galerilerinden biri olan Açı Sanat Galerisi, bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Geçmiş dönemlerde ünlü ressamların resimlerini sanatseverlerle buluşturan galeri, sanat yaşamını Ankara’da sürdüren Hüseyin Yıldırım’ın eserlerini Denizli halkı ile buluşturuyor. 12. kişisel sergisini açan Yıldırım’ın eserlerinden oluşan sergi, 6 Aralık 2008 tarihine kadar Açı Sanat Galerisi’nde açık olacak.

İlk kez Denizli’de

Denizli’nin önde gelen isimlerinin katıldığı açılış ve kokteyl öncesi çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Yıldırım, resimlerinde özgürlük simgesi olarak gördüğü kapı, kuş ve ağaç objelerini ön plana çıkardığını söyledi. Denizli’de ilk kez sergi açtığını ve çok heyecanlı olduğunu ifade eden Yıldırım, sergisinde 32 eserin beğeniye sunulduğunu ifade etti.

“Kuş özgürlüktür”

Resimlerinde yağlı boya ve akrilik tekniklerini kullandığını aktaran Yıldırım, “Resimlerimde kuş, kapı ve duvar objelerini kullanıyorum. Bu şekilde özgürlüğe açılım sağladığımı düşünüyorum. Kuş, özgürlük, barış ve huzuru simgeliyor. Ankara artık beni tanıdı. Denizli halkı ile tanışmak ve birlikte olmak amacıyla burada sergi açıyorum. İlgi beni son derece memnun etti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı