REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye girişlere zam yapıldı, yerli turist için müze kart 60 TL olarak kaldı

Pamukkale’ye girişlere zam yapıldı, yerli turist için müze kart 60 TL olarak kaldı

Beyaz Cennet Pamukkale’ye girişlere zam yapıldı, 150 TL olan giriş ücreti 200 TL’ye çıkarıldı. Ancak 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak zam yerli misafirleri etkilemeyecek. 60 TL’ye Müze Kart alan yerli turistler, 300’ün üzerindeki ören yerini sınırsız gezebilecek.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2022 Cuma, 11:56

Kültür ve Turizm Bakanlığı müze ve ören yerlerine ait giriş ücretlerine yüzde 20 ile yüzde 35 arasında zam yaptı.

Denizli’nin ‘Beyaz Cennet’i olarak bilinen UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale Travertenleri ve ören yerlerine giriş ücretleri 150 TL’den 200TL’ye çıktı. Tarife 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak. 60 TL olan Müze Kart ücreti ise değişmedi. Müze kart alan yerli turistler 60 TL’ye Pamukkale ve Türkiye genelindeki 300’den fazla ören yerine girebilecek.

Fiyat artışına yönelik açıklamalarda bulunan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, fiyat artışının yerli turistleri etkilemediğini söyledi. Şen, yerli misafirlerin 60 TL karşılığında alabileceği Müze Kart ile yıl boyunca yurt genelindeki müze ve ören yerlerini sınırsız olarak gezebileceğini dile getirdi.

Yorumlar

ali utku   -  Bağlantı 27 Ağustos 2022, 15:07

zam filan yok . uygulama gayet doğru. yapanların ellerine sağlık. türk vatandaşlarına yapılan pozitif ayrımclıktan dolayı kutluyorum. yetkililere teşekkür ediyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı