REKLAMI GEÇ

Paü Elibelinde Grubu’ndan Stratonikeia Antik Kenti’nde sergi

Paü Elibelinde Grubu’ndan Stratonikeia Antik Kenti’nde sergi

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca başkanlığında kurulan Elibelinde Grubu “Kadın Dokunuşu” adını verdikleri 3. geleneksel tekstil sanatları sergisini Muğla- Yatağan Stratonikeia Antik Kenti’nde açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2022 Çarşamba, 10:48

Sergi açılışına, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Belediye Başkan vekili Doğan Şahin, Başkan Yardımcısı İsmail Kaya, Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Muğla Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kerim Bender, Muğla Müze Müdürü Gülnaz Savran, 14 farklı Üniversiteden akademisyenler, Eskihisar Mahalle Muhtarı Cafer Ateş ve sanat sever davetliler katıldı.

Prof. Dr. Bilal Söğüt serginin açılışında davetlilere seslendi. Antik kentin tanınırlığını artırmak için her türlü etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Söğüt’ün ardından, Elibelinde Grubu adına grup başkanı Doç. Ayşegül Koyuncu Okca sergi ve sergilenen eserlere ilişkin bilgiler verdi.

Okca, “Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık öncesi son sergimizi Stratonikeia Antik Kentinde 2019 yılında yapmıştık. Kaldığımız yerden yeniden başlamak amacı ile bu yılki sergimizi de Stratonikeia Antik Kentinde yapmaya karar verdik. Grup üyelerine çağrıda bulunduğumda Türkiye’deki 14 farklı üniversitede görev yapan konularının uzamanı hocalar, Kültür Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı sanatçı tanıtım kartına sahip ve genç sanatçılar, bu çağrıya memnuniyetle cevap verdiler ve sergide yer alan eserleri çok kısa bir süre içerisinde ortaya çıkardılar. Her birine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bugün Sergi etkinliğimizin yanı sıra çeşitli atölye çalışmaları da konunun uzmanı hocalarımız tarafından Eskihisar Köy meydanında gerçekleştirilecektir. Tüm sanat severlere faydalı bir etkinlik olmasını diliyorum” dedi.

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından “Kadın Dokunuşu” sergisine emeği geçen sanatçılara, teşekkür belgeleri verildi. Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü tarafından Grup adına grup başkanı Doç. Ayşegül Koyuncu Okca’ya çiçek buketi sunuldu ve sonra antik kentte yer alan Selçuk Hamamı ve atölye çalışmaları gezildi.

ELİBELİNDE GRUBU VE ÇALIŞMALARI
Elibelinde Grubu, özellikle dokuma, keçe, örgü, işleme, deri vb. geleneksel Türk sanatları alanındaki özgün eserlerin sergilenmesi amacı ile kurulmuş, çoğu farklı üniversitelerde görev yapan akademisyenlerden oluşan bir gruptur. Elibelinde Grubu gerçekleştirdiği çeşitli etkinlikler ile (sergi, çalıştay, atölye vb.) Türk kültürünün ve geleneksel tekstil sanatlarının tanıtımını yapmak ve yaymak istemektedir. Elibelinde Grubu, 2019 yılında Pamukkale Üniversitesinden Doç. Ayşegül Koyuncu Okca başkanlığında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Doç. Naime Didem Öz ile birlikte kuruldu. Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin yanı sıra bağımsız sanatçıların da bulunduğu bir grup. Geleneksel Türk sanatlarını siyasi ve ideolojik fikirlerden uzak kalarak ve özünü koruyarak yaşatmayı kendine amaç edinmiştir. Bu amacını gerçekleştirmek için de özellikle genç sanatçılara destek olmak grubun öncelikleri arasında yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı