REKLAMI GEÇ

PAÜ, Manço’yu unutmadı

Barış Manço’yu, 1995’te onursal doktora unvanı ile ödüllendiren Pamukkale Üniversitesi, Manço’yu, unutmadı.

/ DENİZLİHABER / 3 Şubat 2009 Salı, 01:00

Türkiye’de 7’den 77’ye herkesin sevgi ve saygısını kazanan, ülkemizi yurtdışında pek çok ülkede, en iyi şekilde temsil eden, ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan, yaptığı programlarla çocukların özgüveni tam bireyler ve iyi birer yurttaş olmasını özendiren, devlet sanatçısı unvanına sahip Barış Manço’yu, Pamukkale Üniversitesi unutmadı. PAÜ’den yapılan açıklamada, sanatı ve sanatçı kimliğine büyük saygı duydukları Barış Manço’nun Pamukkale Üniversitesi’nin onursal doktora unvanına sahip bir üyesi olması nedeniyle, PAÜ için ayrı bir önem taşıdığı belirtildi.

28 Şubat 1995 yılında, Pamukkale Üniversitesi Senatosu üyeleri, Barış Manço’ya onursal doktora verilmesi konusunda şu karara imza atmıştı:

“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözüyle sanatın ve sanatçının bir millet için ne derece önemli bir konuma sahip olduğunu yüce önderimiz ATATÜRK veciz bir şekilde dile getirmişlerdir. Çağdaş Türk Müziği’nin temsilcileri arasında önemli bir yere sahip olan Barış MANÇO, ömrünü bütünüyle sanata adayarak Türk Müziği’nin ülke içinde gelişmesine büyük katkılarda bulunmasının yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki sanat etkinlikleri ile ülkemizin ve milletimizin tanıtılmasına yardımcı olmasından dolayı devlet sanatçısı unvanıyla taltif edilmişlerdi. Özel olarak sanatının büyük bir bölümünü çocuklara yönelik icra ederek, medya aracılığıyla ülke genelindeki milyonlarca çocuğumuzun psikolojik ve ruhsal gelişimine büyük ve kalıcı hizmetlerde bulunmasından dolayı, Devlet Sanatçısı Barış Manço’ya, ONUR DOKTORASI PAYESİ verilmesine, oybirliği ile karar verildi.”

28 Şubatta PAÜ Senatosu tarafından alınan kararın ardından, 17 Mart 1995’te düzenlenen bir törenle, dönemin Rektörü Prof. Dr. Arif Akşit ve Denizli protokolü, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla, Barış Manço’ya cübbesi giydirilmiş, beratı takdim edilmişti. Gençlerle birlikte şarkı söyleyen, çocuklarla sohbet eden, PAÜ personeli ve öğrencilerinin sevgi gösterileriyle karşılaşan Manço, gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti ve PAÜ ailesine katılmaktan onur duyduğunu dile getirmişti.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, “Topluma katkı sağlayan; sanatı, kimliği ve kişiliğiyle örnek olan sanatçılar eserleriyle ayakta kalır. Barış Manço da geride yüzlerce önemli eser bıraktı. PAÜ ailesi olarak, değerli bir üyemizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor, Barış Manço’yu ölümünün 10. yıldönümünde saygıyla anıyoruz” dedi.  

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı