REKLAMI GEÇ

PAÜ’de şiir ve konser etkinlikleri

PAÜ’de şiir ve konser etkinlikleri

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ), öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen halk oyunları, konserler ve şiir dinletisi etkinlikleri,akademisyen ve öğrencilere keyifli bir hafta yaşattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2015 Pazar, 10:16

PAÜ’de finaller öncesi öğrenciler halk oyunları, konserler ve şiir dinletisiyle stres attı. Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikler dizisi, Türk Halk Oyunları Topluluğu’nun “Dilek Ağacı” konseptiylesunduğu gösteriyle start aldı. Öğretim Görevlisi Ramazan Teğiz yönetimindeki 90 kişilik ekip, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden oyunlar sergiledi.

denizli-pau-57-etkinlik-ic

TÜRKÜLERLE TÜRKİYE TURU
PAÜ Türk Halk Müziği Topluluğu’nun konseri ise yoğunilgi gördü. Türkiye birincisi olan “Denizli’nin Horozları” klibi ile gösteriye başlayan topluluk, Öğretim Görevlisi Zuhal Feray Şenkibar’ın şefliğinde sahne aldı. Orkestra ve koro elemanları; Eskişehir, İzmir, Erzurum, Mardin, Antalya, Denizli olmak üzere birçok yörenden ezgiler seslendirdi.

PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından hazırlanan Türk Halk Müziği konserinde ise,adeta türkü turuna çıkıldı. Öğretim Görevlisi Muharrem Gürel Adak yönetiminde sahne alan koro, yaklaşık iki saat süren konserde “Bergama Bengisi”, “Asmalıdır Evimiz”, “Bahçada Erik Dalı”, “On Dört Bin Yıl Gezdim”, “Ağ Elime Mor Kınalar Yaktılar” eserlerinin yanısıra Türkiye’nin farklı yörelerinden türküler seslendirdi.

denizli-pau-57-etkinlik-ic-1

ŞİİR DİNLETİSİ
PAÜ Şiir Topluluğu “Eskimeyen Şiirler” isimli dinletisi ile usta şairlerin sevilen şiirlerine hayat verdi. Müzik ile şiiri birleştiren topluluk üyeleri Edip Cansever, Can Yücel, Aşık Veysel ve Cemal Süreyya gibi ünlü şairlerin şiirlerini davetlilerle paylaşırken, gecenin sonunda okudukları anne şiiri Topluluk Danışmanları, “Şiir Anne”leriÖğr. Gör. Havva Ergür’e duygu dolu anlar yaşattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı