REKLAMI GEÇ

PAÜ’de sahne sanatları konuşuldu

PAÜ’de sahne sanatları konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi 20. yıl etkinlikleri kapsamında, PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde “Müzik ve Sahne Sanatlarının Üniversal Yapılanması” konulu panel düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2012 Salı, 14:17

Panele; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr Fatih Karaosmanoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konuşmacı olarak Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Onay, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi A.D. öğretim üyesi Doç. Dr. Efe Akbulut ve oturum başkanı olarak Opera Sanatçısı Prof. Mesut İktu sahne sanatlarını doğuşundan günümüze gelişimini ve geleceğini ele aldı.

Panelde açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin açılması sürecinde ilk iş olarak Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’ni tamamladıklarına değinirken, alanında uzman akademisyenleri ve ünlü sanatçıları Pamukkale Üniversitesi’ne davet etme konusunda böyle bir salona sahip olmanın öneminden bahsetti. Geçen yıl Devlet tiyatrolarının etkinliklerinin Denizli halkıyla bu salonda buluştuğunu hatırlatan Bağcı, bu yıl da Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde sergilenmesi için protokolün imzalanacağı müjdesini verdi.

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde, müzik ve insan arasındaki bağlantıya değinen PAÜ Öğretim Üyesi Doç . Dr. Efe Akbulut, insanların yaşadığı coğrafi konumun kişiliklerini ve müzik eğilimlerini etkilediğine değinirken, günümüzde sanatın, insanın karmaşık ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.
Panelde sahne sanatlarının tarihçesinden ve insan için öneminden bahseden Prof. Dr. Ersin Onay, bin sekizyüzlü yıllarda doğunun ilk müzik okulunun Türkler tarafından açıldığını dile getirirken, sistemli eğitimin 1914 yılında verilmeye başlandığını söyledi. Müziğin insan beyninde 1/3lük bir yer tuttuğunu hatırlatan Prof. Dr. Onay, toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesinde müziğin önemli bir araç olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı