REKLAMI GEÇ

PAÜ’de Türk dünyası şiir şöleni

PAÜ’de Türk dünyası şiir şöleni

PAÜ Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu, “Türk Dünyasından Sesler-I / Gönlümüzden Düşenler” isimli şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2018 Salı, 13:23

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu, PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nün katkılarıyla PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda “Türk Dünyasından Sesler-I / Gönlümüzden Düşenler” adıyla bir şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Programa Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Vefa Nalbant, Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Özkan Nalbant, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Soner Sağlam, Dr. Öğr. Üyesi Aysel Baytok, Öğr. Gör. İlmira Ragibova ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende topluluk danışmanı ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Soner Sağlam, Türk edebiyatında şiirin önemini ve Türklerin şiire bakış açısını belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinlikte farklı Türk lehçelerinden şiirler, Türkistan’dan gelen hazırlık, lisans ve yüksek lisans öğrencileri tarafından seslendirildi. Ayrıca Türk dünyasından ezgiler de öğrenciler tarafından seslendirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı