REKLAMI GEÇ

Renkler ve kuşlar kitap oldu

Renkler ve kuşlar kitap oldu

Denizli Belediyesi, Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri tarafından çekilen kuş fotoğraflarını, ayrıca doğa, çevre ve insan odaklı fotoğrafları kitaplaştırdı.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2012 Salı, 18:53

Denizli Belediyesi, Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri tarafından çekilen kuş fotoğraflarını kitaplaştırdı. Fikret Yorgancıoğlu, Okan Koçyiğit ve Ümit Özgür’ün fotoğraflarının bulunduğu “Denizli’nin Kuşları” adlı kitabın yayınlanması dolayısıyla bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’de görülebilen 468 kuş türünden 12 ay boyunca 250’ye yakınının Denizli’de rahatlıkla görülebildiğini söyledi. Zolan, “Denizli’nin kültürel değerlerini yayınladık. Türkülerimizi biraraya getirdik. Bu çalışma kapsamında Denizli çevresinde üreyen, yaşayan kuşlarımızı da bir kitap haline getirdik.” dedi.

Kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı Koçyiğit de, “Türkiye’de 468 kuş türünden 410 tanesi belgelenmiş durumda. Denizli’de 310 civarında kuş türü görülebiliyor. Bu çok iyi bir rakam. Biz 280 tanesini belgeledik, kitapta ise 180 civarında var.” diye konuştu.

Akakça’dan Denizli’nin renkleri

Toplantıda fotoğraf sanatçısı Zeki Akakça tarafından Denizli’de çekilen doğa, çevre ve insan odaklı fotoğraflardan oluşturulan “Denizli’nin Renkleri” adını taşıyan katalogun tanıtımı da yapıldı.  Denizli’nin renkli yüzünün farklı bir bakış açısıyla ortaya konduğu eser ile ilgili Başkan Zolan “Denizli’nin Renkleri’ adlı fotoğraf katalogu. Denizlimizin gizli kalan güzelliklerini ortaya çıkaran bu çalışmamızda da Sandras Dağı’ndan Eren Günü’ne, binlerce yıllık Anıt Karaçam Ormanları’ndan Kara Koyun Efsanesi’ne, Denizli’nin renkli yüzlerinden deve güreşlerine, Güney Şelalesi’nden Pamukkale’ye kadar pek çok yere farklı bir pencereden baktık. Yine bu çalışmamızda da 93 fotoğrafı ile bizlere katkı sağlayan değerli fotoğraf sanatçımız Sayın Zeki Akakça’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile Denizlimizin farklı güzelliklerini fotoğraflarla ortaya koyarak, Denizlimizin ne kadar özel, ne kadar ayrıcalıklı bir kent olduğunu bir kez gözler önüne serdiğimize inanıyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı