REKLAMI GEÇ

Savaş karşıtı sergi

Savaş karşıtı sergi

Pamukkale Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, savaşa karşı birlik oldu. 1 ayda hazırlanan resimler ile savaşta yaşanan olayları ve insan manzaralarını, sesli ve görsel efektler ile tuvale yansıtan öğrenciler, bu resimleri açtıkları sergiyle sanatseverlerle buluşturdu. 21 öğrenci tarafından hazırlanan resimler ise görenlerin ilgisini çekiyor

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2009 Cuma, 01:00

Dünyanın pek çok bölgesinde yapılan savaşlara sessiz kalanlara karşı, Pamukkale Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, ‘Tanık’ ismini verdikleri, savaş karşıtı bir sergi açtı. Denizli Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılan sergide, savaşta yaşanan olaylar ve insan manzaraları sesli ve görsel efektler ile tuvalle yansıtıldı. Görsel efektler, sesler ile süslenen tuvaller, sergiye gelen ziyaretçilerin beğenisini topluyor. Kadınların ve çocukların savaşlarda yaşadıklarının yansıtıldığı resim sergisinde öğrenciler, savaş konusunda düşündüklerini ve izlenimlerini yansıttı. Öğrencilerin, ‘Tanık-Savaş Karşıtı Sergi’ adını verdikleri sergi, 4 Mart’a kadar açık kalacak.

Tarih boyunca, sanatçıların tanıklıklarının önemli olduğunu ve bu nedenle de dönemin en önemli olaylarından birisi olan savaşı konu aldıklarını belirten PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Merih Tekin Bender, çağın en önemli olayının savaşlar olması nedeniyle, öğrencileriyle birlikte savaş karşıtı bir proje geliştirdiklerini belirtti.

Öğrencilerin hem kendilerini hem de savaşa bakış acılarını yansıttıklarını belirten Bender “Pamukkale Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencileriyle birlikte bir proje geliştirdik. Bu konsepte uygun olarak da savaş karşıtı bu projeyi hazırladık. Tarihte sanatçılar, çağın olaylarına tanıklık ederek, onları yansıtmıştır. Biz de çağımızın en önemli olayı olan savaşı konu aldık. Bu sergide savaş karşıtı adı altında bir insanlık trajedisini ve bir duyarlılık yaratmak istedik. Öğrencilerimi gerçekten kutluyorum. Öğrencilerim nerede durduklarını ve yaşamın hangi noktasından savaşa baktıklarını bu resimler ile sergilediler. Her öğrenci iki resim hazırladı ve birisinde kendi portresiyle savaşa bakış açısını, diğerinde ise savaşta olan bitenleri anlattı” dedi.

Farklı bakış açılarıyla çağımızda yaşanan savaşları ele alan öğrenciler, kimi zaman resimleri yaparken duygulu anlar yaşadıklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı