REKLAMI GEÇ

“Şiddete Hayır” Tablosu

“Şiddete Hayır” Tablosu

Çalışmalarını Denizli’de sürdüren Eve Sanat Galerisi ressam ve kursiyerleri İzmir’in Urla ilçesinde sergi açtı. Denizlili ressamlar, Özgecan Aslan cinayetini de sergi açılışında gerçekleştirdikleri sanatsal bil eylemle protesto etti. 23 kadın ressam,  hep birlikte fırça sallayarak “Şiddete Hayır” tablosu yaptı. Urla Kaymakamı Sefa Demiryürek de yapılan resmi boyayarak kadınlara destek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2015 Cuma, 16:18

Çalışmalarını Denizli’de sürdüren Eve Sanat Galerisi, 23 kadın ve bir erkek kursiyerinin başarılı çalışmalarını İzmir Urla’daki Toprak Sahne Sanat Merkezi’nde düzenlenen sergi ile sanatseverlerin ic-1beğenisine sundu. Kendi alanlarında başarılı kariyer sahibi tüm ressamların katılımı ile gerçekleştirilen serginin açılışını Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek yaptı.

 

Kaymakam Demiryürek kilometrelerce uzaktan gelerek birbirinden değerli eserleri Urla’da sergileyen kadınları kutladıktan sonra ‘’Yıllar önce bir tablo almıştım. Evimin en güzel köşesinde asılı. O tablonun ressamı Arife Yılmaz ile de burada tanışmaktan büyük onur duydum‘’ dedi

Sanat Merkezi Organizasyon Sorumlusu Onur Çatal da, ‘’İnsan gelişiminde önemli rol oynayan sanat la ilgili her çalışmada kadınlarımızın yanındayız ve destekçisiyiz” diye konuştu.

Sergiye siyah elbiselerle katılıp her tabloya ve yakalarına siyah kurdele takan kadınlar açılış töreninin hemen ardından Kaymakam Demiryürek ve Sanat Merkezi Müdürü Osman Ülkü’nün de katılımı ile ‘’Şiddete Hayır” adını verdikleri siyaha boyadıkları ve iki genç ressamın kırmızıya boyadıkları ellerini basarak anlamlaştırdıkları yağlıboya tabloyu yaptı. Bu eseri şiddet gören, dövülen, öldürülen kadınlar nezdinde Tarsus’ta tecavüz edilmek istenip hunharca öldürülen Özgecan Aslan’a ithaf ettiklerini belirten Öğretmen Ressam Arife Yılmaz, “ Kadına şiddetin sona erdirilmesinde toplumun her ferdine büyük görevler düşüyor” dedi.

Büyük ilgisi gören sergi 2 Mart’a kadar açık kalacak.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı