REKLAMI GEÇ

Taş Heykel Kolonisi sona erdi

Taş Heykel Kolonisi sona erdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından ortaklaşa düzenlenen, Türkiye ve Denizli’nin tek “Taş Heykel Kolonisi” sona erdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2014 Perşembe, 16:34

26 Mayıs’ta başlayan 4. Taş Heykel Kolonisi, sona erdi. 7’si yurt dışındandan olmak üzere 10 heykeltıraşın katıldığı “Taş Heykel Kolonisi” nin galası, Kömürcüoğlu Mermer’de yapıldı.
denizli-tas-heykel-kolonisi-ic

Galaya, Vali Vekili Abdullah Acar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Pekdemir, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan, İbrahim Özsoy, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, heykeltıraşlar, sanatseverler ve davetliler katıldı.

“TÜRKİYE’DE TEK”
Türkiye ve Denizli’nin tek “Taş Heykel Kolonisi” Denizli’ye yakışıyor diyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Pekdemir, “Yapılan bu güzel çalışmayı takdir etmemek elde değil. İlimizi Pamukkale’siyle, turizmiyle, mermeriyle, yaşayan eserleri ile, antik şehirlerimizle birleştirince Denizlimizin gerçekten bir açık hava müzesi gibi görmek mümkün” dedi.

KONUSU OLACAK
Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, “Bu yıl gerçekleştirdiğimiz heykel kolonimizi bugün düzenlenen gala ile bitirmiş oluyoruz. Bu yıl sanatçılarımızı jüri vasıtasıyla seçtik. Önümüzdeki yıllarda da sanatçılarımızı bu yıl olduğu gibi jüri ile seçmeyi planlıyoruz. Ayrıca önümüzdeki yıllarda konu seçerek çalışmalarımızı yapmak istiyoruz” diye konuştu.
denizli-tas-heykel-kolonisi-ic-1

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve sanatseverler, heykeltıraşların eserleri ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Resim Kulübü öğrencilerinin koloni esnasında yaptığı tabloların yer aldığı sergiyi gezdi.

Yorumlar

Cihan   -  Bağlantı 26 Haziran 2014, 17:09

Ben haykelleri göremedikten sonra hiçbir anlamı yok.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı