REKLAMI GEÇ

Tiyatro seçmeleri başladı

Tiyatro seçmeleri başladı

Denizli’ye gelen ünlü tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy, konservatuar bünyesinde verilecek tiyatro ver drama dersleri için Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen seçmelerde, adayları denedi.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2010 Çarşamba, 18:17

Denizli’nin tarihten gelen tiyatro birikimini günümüze yansıtmak için bir dizi çalışma yürüten Denizli Belediyesi, bu konuda Türk Tiyatrosu’nun duayen ismi Denizlili Tekin Akmansoy’u doğduğu topraklara davet etti.

Önceki gün Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen ve Denizli’de sanat adına, tiyatro adına yapılacak her türlü çalışmaya destek olacağını dile getiren Tekin Akmansoy, fakit kaybetmeden kolları sıvadı. Başta Denizli Belediyesi Konservatuarı ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nu gezen ve çok beğenen 86 yaşındaki ünlü sanatçı Akmansoy, hiç vakit kaybetmeden dün de Denizli Belediye Konservatuarı bünyesinde verilecek tiyatro ve drama derslerine katılmak isteyenler için gerçekleştirilen seçmelere katıldı.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılan seçmelere katılan Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Tekin Akmansoy gibi değerli bir sanatçının Denizli Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalara yön vermesinin gururunu yaşadıklarını söyledi. Tekin Akmansoy gibi büyük bir usta ile Denizli’de tiyatronun gelişimi için çalışıyor olmanın bir şans olduğunu dile getiren Çınar, “Tiyatro konservatuarımızın yürüttüğü çalışmalarda hep eksikliğini hissettiğimiz bir alan olmuştur. Bu konuda geç kalmışlığın sorumluluğunu üzerimize alıyoruz. Ancak bu vesile ile Denizli’nin yetiştirdiği usta bir sanatçı ile çalışacak olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Eminim ki bu büyük değer ile birlikte kaybedilen zaman telafi edilecektir. Onun yönlendirmeleriyle çok güzel işler çıkaracağımızı biliyoruz. Bize çalışmalarımızda destek olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Tiyatronun duayeni Tekin Akmansoy da elemelerin sonunda bir değerlendirme yaptı. Geleceğin tiyatrocularını iyi bulduğunu kaydeden Akmansoy, ‘Genel de iyi buldum. Tiyatroya hevesli olan çok genç var. Bu kadar müracaatın olması bizleri sevindirdi. Geçmişten beri sanatla içi içe olan bir şehirde yaşıyoruz. İşte Laodikya ve Hierapolis dimdik ayakta duruyor. Sanatta burada, film de burada var. Denizli oldum olası bütün sahalara açıktır. Bu sahanın içinde maalesef zaman zaman unuttuğumuz şey oluyor. Tiyatromuz buna bir örnektir. Çoktan bir Denizli’nin bir şehir tiyatrosunun olması gerekiyordu. Bugünkü yaptığımız çalışmada o ışığı gördüm. Bu ışığı ben başta olmak üzere çeşitli illerden arkadaşlarımız gelerek yol gösterecek ve amaca ulaşacağız’ dedi. Elemelerin ilk günü 172 kişi başvuruda bulundu ve tiyatro adına hünerlerini sergiledi. Usta oyuncu Akmansoy da, her biriyle ayrı ayrı ilgilenerek gerekli değerlendirmelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı