REKLAMI GEÇ

Üç kuşak kitap okuyor

Üç kuşak kitap okuyor

Denizli İl Halk Kütüphanesi’nde, Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen törende, çocuk ve yetişkin bölümünde en fazla kitap okuyan 6 okuyucu, ödüllendirildi. 2014 yılı içerisinde 184 kitap okuyarak yetişkinlerde en fazla kitap okuyanlar arasına giren 50 yaşındaki emekli öğretmen Şükran Satır, aynı kitapları kayınvalidesi 78 yaşındaki Pakize Satır’ında okuduğunu belirterek ödülü birlikte aldı. Ayrıca Satır ailesinin 9 yaşındaki ferdi Pakize Su Satır’da kütüphane üyesi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2015 Pazartesi, 16:18

Her yıl Mart ayının son haftası kutlanan Kütüphane Haftası’nın bu yıl 51.si kutlanıyor. 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Kütüphane Haftası’nın açılış töreni, İl Halk Kütüphanesi’nde yapıldı.

Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Gülsül Çelebi , İl Halk Kütüphanesi Müdürü Sema Ersoy ile birlikte çok sayıda okur katıldı.

denizli-kutuphane-haftasi-uc-kusak-kutuphanede-ic-2
“OKUMA ÖZÜRLÜYÜZ”
Kütüphaneler haftası açılış konuşmasında Türk halkının Kitap Okuma özürlü olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı İsmail Soykan, kütüphanelerin yalnızca ödev yapılan mekanlar olmaktan çıkartılması gerektiğini söyledi. Kütüphanelerden, 7’den 77’ye her kesime hitap ettiğini vurgulayan Soykan, “Kütüphane Haftası, kütüphanelerin tanıtımı ve daha çok insana ulaşması açısından çok önemli. Bu hafta içerisinde gerçekleştirilecek her etkinlik, kütüphaneler için önem arz ediyor” dedi.

YENİ BİNA MÜJDESİ
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan İl Halk Kütüphanesi’nin yerine yenisinin yapılacağı müjdesini verdi. Burasının daha modern kütüphane inşa edilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini açıklayan Gökoğlan, “Birinci katı çok amaçlı salon olarak kullanılacak ve daha modern bir kütüphaneyi Denizli’ye kazandıracağımıza ümit ediyorum” diye konuştu.

5.178 ÜYESİ VAR
İl Halk Kütüphanesi’nde 2014 yılı itibariyle 46 bin 531 adet kitap, 5 bin 178 üyesinin bulunduğunu ve ödünç alınan kitap sayısının ise 36 bin 687 olduğunu belirten İl Müdürü Sema Ersoy, 51. Kütüphane haftasının “Kültürler arası diyalog ve kütüphane” teması ile kutlandığını vurguladı. Ersoy, bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlayan kütüphaneye, 7’den 77’ye tüm Denizli halkını davet etti.

denizli-kutuphane-haftasi-uc-kusak-kutuphanede-ic
KİTAP KURTLARINA ÖDÜL
İl Halk Kütüphanesi’nden en çok kitap okuyan 6 okur ödüllendirildi. 2014 yılı içerisinde çocuk bölümünde 111 kitap okuyan Ayşegül Bergama, 79 kitap okuyan Erol Kaan karasu ile 76 kitap okuyan Mehmet Ümit Başkan’a ödüllerini protokol üyeleri verdi.

denizli-kutuphane-haftasi-uc-kusak-kutuphanede-ic-1
ÜÇ KUŞAK KÜTÜPHANEDE
Yetişkinler bölümünde ise 2014 yılı içerisinde 215 kitap okuyan Sümeyye Nehir birinci, 184 kitap okuyan Şükran Satır ikinci, 103 kitap okuyan Hüseyin Avni Serter ise üçüncü oldu. 50 yaşındaki emekli öğretmen Şükran Satır, ödülünü 78 yaşındaki kayınvalidesi Pakize Satır ile birlikte aldı. Şükran Satır, “Kütüphaneden aldığım ödünç kitapları ben okuduktan sonra annem Pakize Satır’da okuyor. O nedenle ben bu ödülü onunla birlikte almak istiyorum” diyerek sahneye Pakize satır’ı davet etti. Şükran Satır, 9 yaşındaki kızı Pakize Su Satır’ında kütüphane üyesi olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı