REKLAMI GEÇ

Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali başladı

Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali başladı

Denizli’de Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, 30. kez perdelerini açtı. 11 Mayıs’a kadar devam edecek festivale 5’i yurt dışından 18 tiyatro grubu katılırken, festival bu yıl ilçelere de açılarak oyunlar sahnelenecek.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2014 Pazartesi, 13:35

Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’nin başlaması dolayısıyla yerli ve yabancı sanatçılarla birlikte basın toplantısı düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Tiyatro hayatın ta kendisidir” diyerek, iletişim kurma, mesajları endirekt iletme anlamında iyi bir araç olduğunu, yaşamın içinde olup bitenlerin tiyatro oyunlarıyla aktarıldığını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinliklerini yenilerini ekleyerek devam ettirdiğini belirten Zolan, “Genç Tiyatro Kulübü ile binin üzerinde gencimizi tiyatro ile buluşturduk. Yılın 365 günü tiyatro etkinliklerle geçiyor. Tiyatro Festivali işin finali oluyor. Bu festivalimizi ilçelere de taşıyoruz. Acıpayam, Sarayköy ve Tavas’ta oyunlar sahnelenecek” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ SENEYE BİTECEK
Bir soru üzerine İncilipınar’da inşaatı devam eden Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile ilgili bilgi veren Zolan, “Yangın sonrası restore ettirilen Eski Külahçıoğlu Un Fabrikası, bizim kültür ve sanata temas noktamızdır. Buranın konservatuvara dönüştürülmesiyle birçok faaliyet gerçekleştirildi. Buna restore ettirilen Merzeci’yi de ekledik. Ancak yine de salon sıkıntısı sürüyor. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi 500, 1.000 ve 2.000 kişilik salonları, prova alanları ile eksikliği giderecek bir kompleks. Gelecek yıl düzenleyeceğimiz Tiyatro Festivali’ne inşallah bitiririz. Yanan sinema salonunun yerine yenisini yapıyoruz, onun inşaatı da başladı” diye konuştu.

Bu arada basın toplantısına katılan bazı sanatçılar mini gösteriler sundu. Basın toplantısında en ilgi çeken karakter ise “kedi kız” kostümlü sanatçı Bengisu Peltek oldu

ic-3

600 OYUN 300 BİN İZLEYİCİ
Türkiye’de düzenlenen uluslararası nitelikteki en uzun soluklu festivallerden olan Amatör Tiyatro Festivali’ne şimdiye kadar yurt içi ve yurt dışından 10 bin tiyatrocu katıldı. Grupların sahnelediği 600 dolayında oyun, 300 bin seyirciyle buluştu.

Festivale bu yıl yerli ve yabancı 18 grup katılarak oyunlarını sergileyecek. Festival için İran, Azerbaycan, Fas, Tunus ve Hollanda’dan da ekipler geldi. Yerli ve yabancı 18 tiyatro grubu, 11 Mayıs’a kadar 27 oyunu tiyatroseverler ile buluşturacak.

ic-2

Ayrıca atölye çalışmaları da amatörler ile profesyonellerin buluşmasını sağlayacak. Bunlardan birisi de
“Dört Nikah Bir Cenaze” isimli filmiyle hatırlanan Hollywood sanatçısı David Bower ve Küba asıllı dansçı İsolteAvila’nın kurduğu SignDanceCollective’in yapacağı “Tiyatrodan Dansa Danstan Tiyatroya” adli atölye çalışması bunlardan birisi.

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Hülya Savaş “Ses ve Diksiyon Eğitim” atölyesi, Yılmaz Angay “Kukla Yapımı ve Oynatımı” atölyesi, İstanbul İmpro’dan Burak Tamdoğan ve Koray Tarhan’ın “Doğaçlama Tiyatro” atölyesi de festivalin diğer etkinlikleri olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı