REKLAMI GEÇ

Yıldız Duman Ercan 5. Kişisel Sergisi’ni açtı

Yıldız Duman Ercan 5. Kişisel Sergisi’ni açtı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu, ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Yıldız Duman Ercan 5. Kişisel Sergisiyle eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2018 Cumartesi, 09:42

Sanatçı Yıldız Duman Ercan, 5. Kişisel Sergisi’ni Belediye Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açtı. Bugüne kadar sayısız karma sergide yer alan sanatçı, 30 eseriyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Retorik konulu sergi 2 Kasım Cuma gününe kadar açık kalacak.

Sergi’nin adı Retorik’i “Eski-yeni, geçmiş-gelecek, dün-bugün” olarak anlatan sanatçı, “Bulunduğumuz zamandan geriye dönüp baktığımızda, geçmiş bize değişik göstergelerle anlatımlarda bulunur” diyerek, “Hiçbir zaman tek değişmeyen var olma savaşıdır. İster bir rivayet, ister kabul görmeyecek inanılmaz bir hikaye olsun. Her canlı, her nesne, her kültür, her medeniyet ve her yaşam bir yaşam süzgecinden geçip, güzümüze varlıksal durumu ile ilgili fısıltılar taşır. Bütün bunlardan haberdar olmak ya da olmamak elimizdedir” dedi.

İşte tüm bunlardan yola çıkarak bu fısıltıları sanat yoluyla sanatseverlere ulaştırmak istediğini de belirten Yıldız Duman Ercan, “Sergimin ana hedefi ve amacı budur. Hatta merak ve araştırma dürtüsü, kavramsal terim merakı ve şaşkınlık yaratmayı da hedefledim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı