REKLAMI GEÇ

Alexander Mekaev büyüledi

Alexander Mekaev büyüledi

Piyanist Alexander Mekaev, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde verdiği piyano resitali ile dinleyicileri kendine hayran bıraktı.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2008 Çarşamba, 00:00

Dünyaca ünlü Piyanist Alexander Mekaev, PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde Piyano Resitali verdi. Kalabalık bir dinleyici kitlesi tarafından takip edilen resitalde Mekaev, eserleriyle adeta büyüledi. Sınav dönemi içindeki öğrencileri stres dolu ortamdan bir parça uzaklaştıran piyano resitali sonunda, sanatçı uzun süre ayakta alkışlandı. Pamukkale Üniversitesi Müzik Kulübü tarafından organize edilen resitalde Alexander Mekaev, F.Chopin, F. Liszt, A. Skryabin, S. Rachmaninov, C. Debussy gibi ünlü sanatçıların eserlerinden seçmeler sundu.

Alexander Mekaev kimdir?

1960 yılında St. Petersburg yakınlarında Wolthof kasabasında doğdu. Müziğe 6 yaşında St. Petersburg Konservatuarı’nda başladı. 1978’de Piyano ve Kompozisyon Lise Programı’nı bitirdi. 1978-1983 yıllarında Moskova Konservatuarı’nda Prof. Stanislav Neuhaus ve Prof.Eugeni Malinin’den piyano dersleri aldı.Prof. Thon Hrennikov ile çalışarak kompozisyon dersleri aldı.1983’te Lisans Programını tamamladı. 1983-1986 yılları arasında Türkmenistan’da Aşkabat Konservatuarı’nda piyano öğretmeni olarak çalıştı.1986-1988 yılları arasında ise Prof. Malinin’in yanında asistanlık yaptı Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı. 1996 yılına kadar Moskova Üniversitesi Pedagoji Bölümü’nde piyano öğretmenliği görevinde bulundu. İsviçre’nin Luzern kentinde piyanist Prof. Hubert Harry ile birlikte çalışan Mekaev, 1978’den bu yana kendi ülkesinin dışında çek Cumhuriyeti, Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Romanya,Türkiye,KKTC,İtalya ve İsviçre’de çeşitli resitaller vermiştir. “Rus Besteciler Birliği” üyesi olan sanatçı, 1996-1999 yılları arasında İzmir Opera ve Balesi’nde konuk korrepetitör olarak görev yapmıştır. Mekaev, halen Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Piyano Eğitmeni olarak görev yapmaktadır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı